Connect with us

Hirdetés

technokrata

10 ezer forint a biztonságunk ára

Dotkom

10 ezer forint a biztonságunk ára

50 dollárt kér el évente a Microsoft a Windows Onecare-ért, mellyel komplett, a lehető legkönnyebben használható rendszervédelmi szolgáltatást nyújt az internetezőknek.

Kezdjük mindjárt a legfontosabbal: Redmond bejelentette, hogy júniusban válik előfizethetővé a Windows Onecare, egy évre mintegy 50 dolláros áron. Ezért az összegért a Microsoft három PC biztonságának fokozását ígéri. Dennis Bonsall, a Windows Onecare Live igazgatója elárulta, hogy több fronton is igyekeznek megnyerni a felhasználókat: egyrészt egy 90 napos ingyenes tesztidőszakot kínálnak a leendő ügyfeleknek, másrészt komoly tárgyalásokat folytatnak a PC-gyártókkal, hogy azok számítógépeikre előre telepítsék a Windows Onecare-t. Maga a szoftver csak és kizárólag olyan Windows XP-ken lesz futtatható, amelyek már rendelkeznek az operációs rendszer második javítócsomagjával, az SP2-vel.

Windows Onecare
Az előfizetői rendszeren alapuló lehetőség azon felhasználók számára jelenthet segítséget, akik nem igazán értenek a biztonsági rések befoltozásához, a vírusok és spyware-ek blokkolásához, eltávolításához, vagy egyszerűen csak nem akarnak foglalkozni a PC szoftveres karbantartásával. Számukra hozta létre a Windows Onecare-t a Microsoft. A Microsoft olyan, már létező eszközökre (kivéve talán az antivírus megoldást) alapozza a Windows Onecare-t, mint például saját antispyware alkalmazása, az operációs rendszer alapvető PC menedzser funkciói stb. Ezenfelül egy be- és kimenő forgalmat is szűrni képes tűzfal megfelelő bekonfigurálása is hozzátartozik a szolgáltatáshoz. Az olyan automatikus PC-menedzsment eszközök futtatása is megtalálható a csomagban, mint a lemez töredezettség-mentesítés, az állományjavítás illetve a kritikus file-ok ütemezett adatmentése.

Kőkemény árpolitikát folytat a Microsoft, hiszen az 50 dolláros ár igencsak alávág a konkurenciának. A Symantec és a McAfee – Redmond legfőbb ellenfelei ezen a piacon – hasonló, három felhasználós licenceket 120 és 140 dolláros ár között kínálnak. Igaz, ezt árengedmények nélkül kell érteni, márpedig mindkét fejlesztő gyakran ad kedvezményeket otthoni termékeire. Amivel szintén a két rivális alá tesz Bill Gates cége, az az, hogy a terméktámogatást, mely szintén a csomag része, további költségek nélkül nyújtja a felhasználóknak. Legyen akár e-mail, akár online chat vagy telefon, nem kell fizetni a konzultációért, hangoztatta a Microsoft, míg a Symantec-nél és a McAfee-nél ez többnyire másként van.

Genesis
A fentiek ismeretében meglehetősen nagy hátránnyal indulhat a Symantec hasonló feladatot ellátó szolgáltatása, az egyelőre Genesis kódnéven futó megoldás, mely a vállalat jelenlegi biztonsági, PC teljesítményt optimalizáló és backup szoftvereinek integrálásából fog megszületni – valamikor szeptember végén. Védelmet fog kínálni a vírusok, a spam, a spyware-ek és a phishing próbálkozások ellen, illetve a tűzfal és a behatolásmegelőző technológiák segítségével meg tudja állítani a hackertámadásokat. Online és offline backup funkciókat egyaránt kínálni fog, valamint a korábban már említett PC teljesítmény optimalizáló és karbantartó eszközökkel válik teljessé a szolgáltatáspaletta. Mindezek tetejébe új kezelői felület fogja várni az előfizetőket, illetve beépített technikai support áll majd a leendő ügyfelek rendelkezésére.

Azt azonban nem árulták el, hogy ez milyen anyagi „megterhelést” jelent majd a felhasználóra nézve, és ez nem is meglepő. Úgy kell ugyanis kialakítani a szolgáltatás díját, hogy az versenyképes alternatívát nyújtson a Windows Onecare-rel szemben, ugyanakkor ne menjen a dobozos termékek eladásainak rovására. Vagy legalább ellensúlyozza ezt a trendet, hiszen a Symantec már korábban is sejtetni engedte, hogy szerinte a jövőben a szoftvervásárlások mellett komoly tényezővé válik a szolgáltatásvásárlás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés