Connect with us

Hirdetés

technokrata

Svéd hajó angol kapitánnyal

Dotkom

Svéd hajó angol kapitánnyal

Nyereséges működés, árbevétel- és ügyfélszám növekedés jellemezte az IFS 2005-ös évét.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a globális ERP megoldásokat kínáló svéd IFS: Alastair Sorbie személyében márciustól új vezérigazgató irányítja a vállalat munkáját az új londoni kereskedelmi és marketing irányítási központból. A 2005-ös pénzügyi évet nyereséggel záró társaság, 2006-ra további növekedést, és újabb földrajzi területek meghódítását tűzte ki célul. Az IFS magyarországi leányvállalata szintén eredményes évet tudhat maga mögött: 20%-os ügyfélbővülést produkált 2005-ben, és bevételei elérték a 30 millió svéd koronát (körülbelül 750 millió Ft-ot).

Új CEO az IFS-nél
Az IFS újonnan kinevezett vezérigazgatója Alastair Sorbie, 2006 márciusában váltja Michael Hallén-t a vállalat élén. Sorbie 1997 óta dolgozik a cégnél, többek között az IFS brit leányvállalatának megalapításáért volt felelős. Tervei között szerepel a kereskedelem erősítése, fontos feladatának tekinti az üzleti lehetőségek számának növelését az IFS fő célterületein, melyek a járműipar, a high-tech, a gépgyártás, a feldolgozóipar, valamint a repülési- és hadiipar. Sorbie elképzelései szerint kulcsfontosságú az üzleti lehetőségek fejlesztése és kiterjesztése különféle földrajzi területekre, ahogy abban már tapasztalatot is szerzett az IFS dél-afrikai, és közel-keleti régióiban. Ez utóbbi a vállalat legnyereségesebb régiójává vált.

Szintén az új vezetővel érkezett változás, hogy a cég kereskedelmi és marketing irányítási központja Nagy-Britanniába, Londonba kerül át a jövőben, míg a vállalat „back-office” feladatai – mint a pénzügy/adminisztráció és ügyfélkapcsolat – továbbra is a svédországi központ irányításával fognak működni.

Pénzügyi eredmények
Az IFS hatékonyság növelő intézkedéseinek és a vállalat eladási stratégiájában végrehajtott változásoknak köszönhetően sikeres 2005-ös évet zárt. A csoport adózás előtti nyeresége 2005-ben 97 millió svéd koronára nőtt. Az IFS licenc eladásokból és tanácsadásból származó bevételeinek összege a 2004-es évihez hasonlóan alakult. Az adózás utáni egy részvényre eső nyereség 0,23 svéd koronát tett ki.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés