Connect with us

Hirdetés

technokrata

EUGA: jelenleg 132 ezren élvezik

Dotkom

EUGA: jelenleg 132 ezren élvezik

A Microsoft beszámolt az EU Grants Advisor (EUGA) program eredményeiről és kiterjesztéséről. A program kiterjesztésével a Microsoft hozzásegíti az EU kormányait a gazdasági növekedés technológiai módszerekkel történő élénkítéséhez.

Az Európai Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon (Microsoft Government Leaders Forum = GLF) a Microsoft Corporation bejelentette, hogy kiterjeszti „European Union Grants Advisor” (EUGA) programját. A vállalat korábban vállalta, hogy az Európai Unió 25 tagállamában elindítja az EUGA programot, amely az EU és a helyi kormányok által kínált finanszírozási lehetőségekre kívánja felhívni a tagországok kis- és középvállalatainak figyelmét. E kezdeményezésben vállalt szerepével a Microsoft az európai innováció, versenyképesség és növekedés ösztönzésére törekszik. A jelenleg 18 uniós tagországban működő EUGA előnyeit több mint 132 ezer KKV élvezi, és a Microsoft arra számít, hogy a programot néhány hónapon belül a maradék hét tagállamra kiterjesztve jóval több vállalakozást sikerül elérnie.

A 25 tagú unióban mintegy 20 millió kis- és közepes méretű vállalat aktív, és ezek az összesített GDP 57 százalékát állítja elő. A 140 millió embernek munkát adó vállalkozói kör ráadásul évente 5 százalékkal javít a teljesítményén, vagyis dinamikusabban bővül, mint a teljes gazdaság. Ekkora részesedés láttán nyilvánvaló, miért van kulcsszerepük e vállalkozásoknak a gazdasági versenyképesség növelésében. Ha a kkv-k ismerik a megfelelő technológiákat, pályázatokat, programokat, akkor a fejlődés mozgatórugói lehetnek.

A Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke a rendezvény előtt így nyilatkozott: „Kormányzati partnereink azt szeretnék, hogy rugalmas technológiákkal és kezdeményezésekkel támogassuk erőfeszítéseiket. Az EUGA folyamatos kiterjesztésével a Microsoft hozzájárul a munkahelytereméshez és ösztönzi az innovációt az európai kis- és középvállalatok körében.”

Az elmúlt évben a HP és az Intel is együttműködött a Microsofttal az EU Grants Advisor program regionális szintű megvalósításában. Rajtuk kívül több mint 60 vezető vállalat – köztük helyi távközlési cégek, bankok és kereskedelmi kamarák – vesz részt az EUGA helyi konzorciumainak munkájában. Azokban az országokban, ahol már elindult a program, máris láthatóak annak rendkívüli eredményei.

Az EUGA webhelyén a látogatók tájékozódhatnak a különböző helyi, regionális és EU-forrásokról és megtudhatják, mely támogatások igénybe vételére jogosultak. A program emellett független helyi szaktanácsadást biztosít a rendelkezésre álló támogatásokról, és segít a technológiai, innovációs és üzletfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos formaságok és tennivalók lebonyolításában.

Az Európai Unió többi országához hasonlóan tavaly májusban hozta létre a Microsoft Magyarországon is az EUGA elnevezésű kezdeményezését, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy szakértői segítséget nyújtson a hazai kis- és középvállalati (KKV) szektor, valamint az önkormányzatok és a nonprofit szervezetek számára az európai uniós pályázati forrásokhoz való hozzájutásban. A kezdeményezés megvalósításában a Microsoft olyan társakra talált, mint az Intel Magyarország, a HP Magyarország, a T-Online Magyarország, valamint a HVB Bank Hungary.

Az EUGA keretében az ügyfelek teljes körű szolgáltatást kapnak, mely a megfelelő pályázat kiválasztásától kezdődően a pályázati anyag összeállításán keresztül a szükséges informatikai megoldás kidolgozásáig és megvalósításáig terjedhet. A pályázat benyújtásához szükséges induló díjakat a konzorciumi tagok magukra vállalják. Ezen felül a konzorcium mind az öt tagja a pályázatokra szabva alakított ki nagyon kedvező ajánlatokat, ezzel is ösztönözve a vállalkozásokat a beruházásra, pályázatok beadására. A program májusi indulása óta mintegy 300 cég érdeklődött a Microsoft EUGA programjában rejlő lehetőségekről, s mintegy 10 százalékuk adott be pályázatot. Bár a pályázatoknak még csak egy része ért el a döntőbizottság asztalára, bíztató jel, hogy a már elbírált művek elsöprő többsége támogatást nyert. A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 4. prioritásának kiírásai, melyek az EUGA gerincét alkotják, hatalmas forrásokat rejtenek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés