Connect with us

technokrata

EUGA: jelenleg 132 ezren élvezik

Dotkom

EUGA: jelenleg 132 ezren élvezik

A Microsoft beszámolt az EU Grants Advisor (EUGA) program eredményeiről és kiterjesztéséről. A program kiterjesztésével a Microsoft hozzásegíti az EU kormányait a gazdasági növekedés technológiai módszerekkel történő élénkítéséhez.

Az Európai Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon (Microsoft Government Leaders Forum = GLF) a Microsoft Corporation bejelentette, hogy kiterjeszti „European Union Grants Advisor” (EUGA) programját. A vállalat korábban vállalta, hogy az Európai Unió 25 tagállamában elindítja az EUGA programot, amely az EU és a helyi kormányok által kínált finanszírozási lehetőségekre kívánja felhívni a tagországok kis- és középvállalatainak figyelmét. E kezdeményezésben vállalt szerepével a Microsoft az európai innováció, versenyképesség és növekedés ösztönzésére törekszik. A jelenleg 18 uniós tagországban működő EUGA előnyeit több mint 132 ezer KKV élvezi, és a Microsoft arra számít, hogy a programot néhány hónapon belül a maradék hét tagállamra kiterjesztve jóval több vállalakozást sikerül elérnie.

A 25 tagú unióban mintegy 20 millió kis- és közepes méretű vállalat aktív, és ezek az összesített GDP 57 százalékát állítja elő. A 140 millió embernek munkát adó vállalkozói kör ráadásul évente 5 százalékkal javít a teljesítményén, vagyis dinamikusabban bővül, mint a teljes gazdaság. Ekkora részesedés láttán nyilvánvaló, miért van kulcsszerepük e vállalkozásoknak a gazdasági versenyképesség növelésében. Ha a kkv-k ismerik a megfelelő technológiákat, pályázatokat, programokat, akkor a fejlődés mozgatórugói lehetnek.

A Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke a rendezvény előtt így nyilatkozott: „Kormányzati partnereink azt szeretnék, hogy rugalmas technológiákkal és kezdeményezésekkel támogassuk erőfeszítéseiket. Az EUGA folyamatos kiterjesztésével a Microsoft hozzájárul a munkahelytereméshez és ösztönzi az innovációt az európai kis- és középvállalatok körében.”

Az elmúlt évben a HP és az Intel is együttműködött a Microsofttal az EU Grants Advisor program regionális szintű megvalósításában. Rajtuk kívül több mint 60 vezető vállalat – köztük helyi távközlési cégek, bankok és kereskedelmi kamarák – vesz részt az EUGA helyi konzorciumainak munkájában. Azokban az országokban, ahol már elindult a program, máris láthatóak annak rendkívüli eredményei.

Az EUGA webhelyén a látogatók tájékozódhatnak a különböző helyi, regionális és EU-forrásokról és megtudhatják, mely támogatások igénybe vételére jogosultak. A program emellett független helyi szaktanácsadást biztosít a rendelkezésre álló támogatásokról, és segít a technológiai, innovációs és üzletfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos formaságok és tennivalók lebonyolításában.

Az Európai Unió többi országához hasonlóan tavaly májusban hozta létre a Microsoft Magyarországon is az EUGA elnevezésű kezdeményezését, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy szakértői segítséget nyújtson a hazai kis- és középvállalati (KKV) szektor, valamint az önkormányzatok és a nonprofit szervezetek számára az európai uniós pályázati forrásokhoz való hozzájutásban. A kezdeményezés megvalósításában a Microsoft olyan társakra talált, mint az Intel Magyarország, a HP Magyarország, a T-Online Magyarország, valamint a HVB Bank Hungary.

Az EUGA keretében az ügyfelek teljes körű szolgáltatást kapnak, mely a megfelelő pályázat kiválasztásától kezdődően a pályázati anyag összeállításán keresztül a szükséges informatikai megoldás kidolgozásáig és megvalósításáig terjedhet. A pályázat benyújtásához szükséges induló díjakat a konzorciumi tagok magukra vállalják. Ezen felül a konzorcium mind az öt tagja a pályázatokra szabva alakított ki nagyon kedvező ajánlatokat, ezzel is ösztönözve a vállalkozásokat a beruházásra, pályázatok beadására. A program májusi indulása óta mintegy 300 cég érdeklődött a Microsoft EUGA programjában rejlő lehetőségekről, s mintegy 10 százalékuk adott be pályázatot. Bár a pályázatoknak még csak egy része ért el a döntőbizottság asztalára, bíztató jel, hogy a már elbírált művek elsöprő többsége támogatást nyert. A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 4. prioritásának kiírásai, melyek az EUGA gerincét alkotják, hatalmas forrásokat rejtenek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák