Connect with us

technokrata

Dotkom

3Com: H-3C+2%

A 3Com többségi tulajdon szerzett a Huwai-3Com vállalatban.

A 3Com bejelentette, hogy további 2% tulajdoni részvényt szerzett a kínai érdekeltségű Huwai-3Com Rt.-ben. Ezzel a vétellel a 3Com már 51%-ot birtokol a közösen alapított vegyes vállalatban, és jó úton halad, hogy a biztonságos, konvergens hang- és adathálózati megoldások vezető szolgáltatójává váljon.

A részvényvásárlásra azután került sor, hogy a Kínai Népköztársaság kormánya is jóváhagyását adta arra, hogy a 3Com 28 millió dollárért megvegyen 2% tulajdoni részvényt a Huwaitól, és ezzel övé legyen közösen alapított vegyes vállalatban a többségi tulajdonrész.

„2003-ban hármas céllal hoztuk létre a Huwai-3Com (H-3C) vállalatot. Egyrészt fontosnak tartottuk, hogy jelen legyünk Kínában, a világ legdinamikusabban fejlődő piacán, másodsorban, hogy költséghatékonyan és még gyorsabban tudjunk legújabb nagyvállalati kapcsoló és útválasztó megoldásainkkal vevőink rendelkezésére állni. Harmadik célunk pedig az volt, hogy tőkét kovácsoljunk a gyorsan fejlődő műszaki tehetségekből” – mondta Scott Murray, a 3Com elnök-vezérigazgatója.

Az IDC legutóbbi eredményei alapján a H-3C jelenleg 31%-át uralja a kínai LAN switch piacnak és 111millió dolláros bevételével 69%-os növekedést tudhat magáénak az előző évhez képest.

A H-3C hálózati eszközök széles körű tervezésével, gyártásával és eladásával foglalkozik. A vállalat központja Hong Kongban van és több mint 1.700 embert foglalkoztat. Ez a magasan képzett szakértői csapat a jövőben is arra fog törekedni, hogy kiváló minőségű infrastrukturális termékeket hozzon létre, melyeket a 3Com forgalmaz világszerte.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle