Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kormányzati Vezetői Fórum Lisszabonban

Dotkom

Kormányzati Vezetői Fórum Lisszabonban

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter részt vett a Lisszabonban szervezett Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon és tárgyalásokat folytatott Bill Gates-szel egy Internet Irányítási Fórum, illetve egy ezt működtető ENSZ iroda felállításáról Magyarországon.

Kovács Kálmán szerint a Microsoft Kormányzati Vezetői Fóruma méltó folytatása az ENSZ az állam és a magánszektor részvételével az Internet jövőjéről szóló tavalyi tuniszi világkonferenciájának. Tuniszban az ENSZ döntött egy Internet Irányítási Fórum, illetve egy ezt működtető ENSZ iroda felállításáról. Ennek helyszínéül Kovács Kálmán Magyarországot javasolta. A kezdeményezésről tárgyalásokat folytatott Bill Gates-szel annak érdekében, hogy az eddigi pozitív nemzetközi diplomáciai támogatás mellé megnyerje az egyik legnagyobb IT piaci szereplő támogatását is – még a tavasszal várható döntés előtt.

A konferencián M. José Manuel Barroso, az EU Bizottságának elnöke kiemelte, ahhoz, hogy Európa ne kerüljön versenyhátrányba, fontos, hogy a modern vállalatok intenzíven építsék be a piacképes tudással rendelkező munkaerőt működésükbe, a közigazgatás pedig az elektronikus kormányzat előnyeinek kiaknázásával tegye gördülékenyebbé és gazdaságosabbá a piaci szereplők tevékenységét. Ennek eléréséhez az EU konkrét akciókat javasol, melyhez a magánszektor hozzájárulását is várják.

Az EU és a piaci szereplők konferencián elhangzott véleménye megerősíti a magyar kormányzat törekvéseit (eMagyarország program, IT mentorok képzése, eKözigazgatás, stb.) a modernizációs reform folytatására.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés