Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EDS marad a GM fő IT-outsourcing partnere

Dotkom

Az EDS marad a GM fő IT-outsourcing partnere

A General Motors (GM) ITO tenderén ismét több milliárd dollár értékű megbízást nyert el az EDS.

Az EDS hivatalosan is bejelentette, hogy a GM által rendszerintegrációs szolgáltatásra kiírt pályázat 70 százalékát újabb öt évre elnyerte, ami 3,8 milliárd dollár bevételt jelent az IT világcégnek. Ezzel az ötéves megbízással és további, a GM részére végzett tevékenységgel együtt az EDS 1,2-1,4 milliárd dollár éves bevételre számít majd az autógyártó világcégtől.

A GM által 2004-ben kiírt tender az eddigi legnagyobb volumenű pályázat az információs technológiaipar történetében. Az EDS tízéves megbízásának lejártával a GM egy új, harmadik generációs IT-outsourcing modellt kíván létrehozni. Így az EDS által elnyert megbízás olyan stratégiai fontosságú területeken alkalmazott rendszerek fejlesztésére terjed ki, mint a globális termékfejlesztés, globális előállítás, beszerzés és ellátás, üzleti szolgáltatások, és egyéb IT szolgáltatások. Az EDS megbízásával mindkét vállalat vezetői alátámasztották, hogy bíznak a cégek között immár 21 éve fennálló kapcsolat sikeres folytatásában.

Jeff Kelly, az EDS GM üzletág vezetője elmondta, hogy a megbízás elnyerése is bizonyítja az EDS vezető szerepét a GM-hez hasonló globális vállalatóriások kiszolgálásában. Kelly hozzátette, hogy az EDS elkötelezett a GM terjesztési stratégiája és globális standardjai mellett.

„Arra számítunk, hogy az EDS a jövőben is hozzájárul majd termékeink és szolgáltatásaink világszínvonalon tartásához, valamint segítségünkre lesz globális kiadásaink csökkentésében” – nyilatkozta Ralph Szygenda, a GM csoport IT vezetője. „Az EDS továbbra is a GM egyik legfontosabb, stratégiai IT kiszolgálója marad” – tette hozzá a Szygenda.

Az EDS, az 1984-es felvásárlása óta első számú informatikai kiszolgálója a GM-nek, és az adatfeldolgozás mellett egyéb IT szolgáltatásokkal segíti a vállalatot. Mióta 1996-ban az EDS kivált a GM-ből egy tízéves szerződés keretében nyújtott szolgáltatásokat az autógyártó óriásnak.

Az EDS az autógyártóknak nyújtott IT szolgáltatások terén a világ legnagyobb és legtapasztaltabb cége, üzleti alkalmazásaival és -folyamatszervezésével, infrastrukturális és egyéb IT szolgáltatásaival páratlan hatékonyságot biztosít ügyfeleinek. A vállalat jelenleg 60 országban van jelen, és dolgozóinak 56 százalékát az Egyesült Államokon kívül alkalmazza. Az EDS Magyarország mint az EDS hazai leányvállalata 15 éve működik sikeresen hazánkban, és 2006-ban munkatársainak létszáma meghaladja az 1.200 főt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés