Connect with us

technokrata

Az EDS marad a GM fő IT-outsourcing partnere

Dotkom

Az EDS marad a GM fő IT-outsourcing partnere

A General Motors (GM) ITO tenderén ismét több milliárd dollár értékű megbízást nyert el az EDS.

Az EDS hivatalosan is bejelentette, hogy a GM által rendszerintegrációs szolgáltatásra kiírt pályázat 70 százalékát újabb öt évre elnyerte, ami 3,8 milliárd dollár bevételt jelent az IT világcégnek. Ezzel az ötéves megbízással és további, a GM részére végzett tevékenységgel együtt az EDS 1,2-1,4 milliárd dollár éves bevételre számít majd az autógyártó világcégtől.

A GM által 2004-ben kiírt tender az eddigi legnagyobb volumenű pályázat az információs technológiaipar történetében. Az EDS tízéves megbízásának lejártával a GM egy új, harmadik generációs IT-outsourcing modellt kíván létrehozni. Így az EDS által elnyert megbízás olyan stratégiai fontosságú területeken alkalmazott rendszerek fejlesztésére terjed ki, mint a globális termékfejlesztés, globális előállítás, beszerzés és ellátás, üzleti szolgáltatások, és egyéb IT szolgáltatások. Az EDS megbízásával mindkét vállalat vezetői alátámasztották, hogy bíznak a cégek között immár 21 éve fennálló kapcsolat sikeres folytatásában.

Jeff Kelly, az EDS GM üzletág vezetője elmondta, hogy a megbízás elnyerése is bizonyítja az EDS vezető szerepét a GM-hez hasonló globális vállalatóriások kiszolgálásában. Kelly hozzátette, hogy az EDS elkötelezett a GM terjesztési stratégiája és globális standardjai mellett.

„Arra számítunk, hogy az EDS a jövőben is hozzájárul majd termékeink és szolgáltatásaink világszínvonalon tartásához, valamint segítségünkre lesz globális kiadásaink csökkentésében” – nyilatkozta Ralph Szygenda, a GM csoport IT vezetője. „Az EDS továbbra is a GM egyik legfontosabb, stratégiai IT kiszolgálója marad” – tette hozzá a Szygenda.

Az EDS, az 1984-es felvásárlása óta első számú informatikai kiszolgálója a GM-nek, és az adatfeldolgozás mellett egyéb IT szolgáltatásokkal segíti a vállalatot. Mióta 1996-ban az EDS kivált a GM-ből egy tízéves szerződés keretében nyújtott szolgáltatásokat az autógyártó óriásnak.

Az EDS az autógyártóknak nyújtott IT szolgáltatások terén a világ legnagyobb és legtapasztaltabb cége, üzleti alkalmazásaival és -folyamatszervezésével, infrastrukturális és egyéb IT szolgáltatásaival páratlan hatékonyságot biztosít ügyfeleinek. A vállalat jelenleg 60 országban van jelen, és dolgozóinak 56 százalékát az Egyesült Államokon kívül alkalmazza. Az EDS Magyarország mint az EDS hazai leányvállalata 15 éve működik sikeresen hazánkban, és 2006-ban munkatársainak létszáma meghaladja az 1.200 főt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák