Connect with us

Hirdetés

technokrata

FortiMail – spam- és vírusvédelem egyben

Dotkom

FortiMail – spam- és vírusvédelem egyben

A FortiMail-2000 már Magyarországon is kapható; a gyártó hírt adott arról is, hogy forgalomba hozza a FortMail 2.2.-t, a FortiMail rendszerekhez kidolgozott új firmware változatot.

A FortiMail rendszercsalád tagjai az elektronikus leveleket védelmezik a spamekkel és számítógépes vírusokkal szemben. A FortiOS operációs rendszerre épülnek és felhasználják a fejlett FortiASIC szövegelemző processzorokat. Ennek köszönhetően valós időben képesek kiszűrni az elektronikus levelekben rejlő veszélyeket.

Eddig a közepes méretű cégek számára készült FortiMail-400 modell volt megtalálható a piacon. Az új FortiMail-2000 néven forgalomba hozott berendezés a nagy vállalatok és a felügyelt védelmi szolgáltatók (MSSP) számára ajánlott. A moduláris felépítésű ház 6 db 120 GB-os – a berendezés kikapcsolása nélkül kicserélhető – merevlemezt valamint redundáns tápegységeket és ventilátorokat tartalmaz. Négy darab 10/100/1000 interfész segítségével lehet az eszközt az IT infrastruktúrához kapcsolni. A FortiMail-2000 nagy teljesítményű berendezés, naponta 6,8 millió e-mailt képes megszűrni. A FortiMail-400-hoz hasonlóan a FortiMail-2000 is háromféle üzemmódban működtethető: internet-kapu (gateway), transzparens (bridge) vagy levelező szerver.

A FortiMail-2000 az új FortiMail 2.2. firmware változattal került kiegészítésre, melynek a megnövelt spamszűrő képessége már eléri 97%-os hatékonyságot. A firmware egyik új funkciója az ún. „kontrollösszeg fekete listája”. A FortiGuard Antispam funkció (amely részletesen ellenőrzi a levelek tartalmát, mellékletét és a grafikát) lehetőségeit kihasználva a FortiMail az új firmware segítségével összehasonlítja a küldemény tartalmát a levélmintákkal és így szűri ki a nem kívánt levélszemetet. A másik újdonság az e-mailek kézbesítésében résztvevő „Válasz”, „Kitől” fejlécek és az IP MTA címek ellenőrzése. Ha ezeknek az értékeknek új kombinációja jelenik meg a FortiMail késlelteti a gyanús szerverhez irányuló kommunikációt, hogy ellenőrizni tudja annak szándékát. Ezen kívül a firmware 2.2.-es verziója több mint 600 heurisztikus szűrő szabályt tartalmaz, amelyek segítségével spamra utaló jeleket keresve ellenőrizni és értékelni lehet a levél minden egyes részét. A spamszűrés további optimalizálására szolgáló új funkció az elektronikus levelekben található URL címek figyelemmel kísérése. A gyártó új archiválás- és karanténra vonatkozó szabályokat, valamint személyre szabott naplózási lehetőséget vezetett be.

Az új FortiMail 2.2. firmware és FortiMail-2000 berendezés már kapható. A FortiMail rendszerek használói díjmentesen letölthetik az új firmware változatot. A FortiMail-2000 berendezés ajánlott eladási ára kb. 25 ezer euró.

A Fortinet
A Fortinet cég komplex biztonsági rendszerek gyártója. Termékei több jelentős díjat és tanúsítványt kaptak már, többek között: ICSA minősítést a tűzfal funkcióért, a VPN-ért, a vírusvédelmi és a behatolásészlelő funkcióért, NSS Apporovedet a behatolásészlelő funkcióért. A Fortinet megoldásai az integrált veszélyelhárító rendszerek Unified Threat Management (UTM) csoportjába tartoznak. A számítógépes hálózaton és az interneten keresztül küldött alkalmazásokat és információt védik. Bármilyen nagyságú hálózatban alkalmazni lehet: a kicsiktől (SOHO) a közepeseken (MSB) keresztül a nagyokig (enterprise), valamint a kiterjedt telekommunikációs rendszerekben (telco). A Fortinet magántulajdonú cég, a székhelye Kaliforniában, Sunnyvale-ben található. 2000-ben alapította a NetScreen cég volt gazdasági igazgatója – Ken Xie. Képviseletei megtalálhatók Európában, Ázsiában és Észak Amerikában.

Veracomp SA
A Veracomp teleinformatikai megoldások forgalmazására szakosodott cég. Öt technológiai területre koncentrálódik a tevékenysége: hálózatok, biztonság, szerverek, tömegmemóriák és perifériális berendezések. Közép-Kelet Európa 14 országában van jelen. 183 millió zloty bevételével 2004-ben a 32. helyet foglalta el a cég a lengyel vezető informatikai cégek között és a 9. helyet a legnagyobb lengyel IT expor-tőrök (TOP 200, ComputerWorld, IDC, 2004) között. Adam Rudowski, a Veracomp elnöke, „kiemelkedő üzleti sikereiért” az INFO-STAR 2004 díjra lett előterjesztve. „A hozzáadott értékű forgalmazási modell mintaszerű megvalósításáért, mely az egész piac számára kijelölte a standardokat” a „Postać Rynku IT 2001 – Az IT Piac Üzletembere 2001” címmel tüntették ki.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés