Connect with us

technokrata

FortiMail – spam- és vírusvédelem egyben

Dotkom

FortiMail – spam- és vírusvédelem egyben

A FortiMail-2000 már Magyarországon is kapható; a gyártó hírt adott arról is, hogy forgalomba hozza a FortMail 2.2.-t, a FortiMail rendszerekhez kidolgozott új firmware változatot.

A FortiMail rendszercsalád tagjai az elektronikus leveleket védelmezik a spamekkel és számítógépes vírusokkal szemben. A FortiOS operációs rendszerre épülnek és felhasználják a fejlett FortiASIC szövegelemző processzorokat. Ennek köszönhetően valós időben képesek kiszűrni az elektronikus levelekben rejlő veszélyeket.

Eddig a közepes méretű cégek számára készült FortiMail-400 modell volt megtalálható a piacon. Az új FortiMail-2000 néven forgalomba hozott berendezés a nagy vállalatok és a felügyelt védelmi szolgáltatók (MSSP) számára ajánlott. A moduláris felépítésű ház 6 db 120 GB-os – a berendezés kikapcsolása nélkül kicserélhető – merevlemezt valamint redundáns tápegységeket és ventilátorokat tartalmaz. Négy darab 10/100/1000 interfész segítségével lehet az eszközt az IT infrastruktúrához kapcsolni. A FortiMail-2000 nagy teljesítményű berendezés, naponta 6,8 millió e-mailt képes megszűrni. A FortiMail-400-hoz hasonlóan a FortiMail-2000 is háromféle üzemmódban működtethető: internet-kapu (gateway), transzparens (bridge) vagy levelező szerver.

A FortiMail-2000 az új FortiMail 2.2. firmware változattal került kiegészítésre, melynek a megnövelt spamszűrő képessége már eléri 97%-os hatékonyságot. A firmware egyik új funkciója az ún. „kontrollösszeg fekete listája”. A FortiGuard Antispam funkció (amely részletesen ellenőrzi a levelek tartalmát, mellékletét és a grafikát) lehetőségeit kihasználva a FortiMail az új firmware segítségével összehasonlítja a küldemény tartalmát a levélmintákkal és így szűri ki a nem kívánt levélszemetet. A másik újdonság az e-mailek kézbesítésében résztvevő „Válasz”, „Kitől” fejlécek és az IP MTA címek ellenőrzése. Ha ezeknek az értékeknek új kombinációja jelenik meg a FortiMail késlelteti a gyanús szerverhez irányuló kommunikációt, hogy ellenőrizni tudja annak szándékát. Ezen kívül a firmware 2.2.-es verziója több mint 600 heurisztikus szűrő szabályt tartalmaz, amelyek segítségével spamra utaló jeleket keresve ellenőrizni és értékelni lehet a levél minden egyes részét. A spamszűrés további optimalizálására szolgáló új funkció az elektronikus levelekben található URL címek figyelemmel kísérése. A gyártó új archiválás- és karanténra vonatkozó szabályokat, valamint személyre szabott naplózási lehetőséget vezetett be.

Az új FortiMail 2.2. firmware és FortiMail-2000 berendezés már kapható. A FortiMail rendszerek használói díjmentesen letölthetik az új firmware változatot. A FortiMail-2000 berendezés ajánlott eladási ára kb. 25 ezer euró.

A Fortinet
A Fortinet cég komplex biztonsági rendszerek gyártója. Termékei több jelentős díjat és tanúsítványt kaptak már, többek között: ICSA minősítést a tűzfal funkcióért, a VPN-ért, a vírusvédelmi és a behatolásészlelő funkcióért, NSS Apporovedet a behatolásészlelő funkcióért. A Fortinet megoldásai az integrált veszélyelhárító rendszerek Unified Threat Management (UTM) csoportjába tartoznak. A számítógépes hálózaton és az interneten keresztül küldött alkalmazásokat és információt védik. Bármilyen nagyságú hálózatban alkalmazni lehet: a kicsiktől (SOHO) a közepeseken (MSB) keresztül a nagyokig (enterprise), valamint a kiterjedt telekommunikációs rendszerekben (telco). A Fortinet magántulajdonú cég, a székhelye Kaliforniában, Sunnyvale-ben található. 2000-ben alapította a NetScreen cég volt gazdasági igazgatója – Ken Xie. Képviseletei megtalálhatók Európában, Ázsiában és Észak Amerikában.

Veracomp SA
A Veracomp teleinformatikai megoldások forgalmazására szakosodott cég. Öt technológiai területre koncentrálódik a tevékenysége: hálózatok, biztonság, szerverek, tömegmemóriák és perifériális berendezések. Közép-Kelet Európa 14 országában van jelen. 183 millió zloty bevételével 2004-ben a 32. helyet foglalta el a cég a lengyel vezető informatikai cégek között és a 9. helyet a legnagyobb lengyel IT expor-tőrök (TOP 200, ComputerWorld, IDC, 2004) között. Adam Rudowski, a Veracomp elnöke, „kiemelkedő üzleti sikereiért” az INFO-STAR 2004 díjra lett előterjesztve. „A hozzáadott értékű forgalmazási modell mintaszerű megvalósításáért, mely az egész piac számára kijelölte a standardokat” a „Postać Rynku IT 2001 – Az IT Piac Üzletembere 2001” címmel tüntették ki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle