Connect with us

technokrata

Visszaélések az F-Secure e-mail címeivel

Dotkom

Visszaélések az F-Secure e-mail címeivel

Az F-Secure figyelmezteti a felhasználókat, hogy február 1-jén, szerdán ismeretlen támadók hamis F-Secure-os e-mail címekről fertőzött levelek ezreit küldték szét.

A támadásban felhasznált feladói e-mail címek között volt a press@f-secure.com, az info@f-secure.com és az editor@f-secure.com. Ezeket az üzeneteket nem az F-Secure hálózatából küldték ki, csak megtévesztésből úgy készítették el azokat, mintha az F-Secure-tól érkeztek volna. Az F-Secure tájékoztatta a hálózati felhasználókat a támadásról, amelynek kétségkívül a vállalat befeketítése a célja.

A megtévesztő e-maileket úgy készítették el, mintha azok egy F-Secure alkalmazottól, David Adams címéről érkeztek volna. A hamis e-mailek a Breplibot féreg új variánsát tartalmazzák. Az F-Secure Anti-Virus a férget W32/Breplibot.ae néven ismeri fel.

A levél szövegének fordítása
Feladó: “David Adams” [press@f-secure.com]
Címzett:
Tárgy: Hiba a weboldal böngészése során
Dátum: 2006. feb. 1. szerda, 12:15:18 -0500

Üdvözlöm,

Weboldalának böngészése során észrevettem, hogy egyes hivatkozások esetében problémák adódtak. Amikor az Internet Explorer segítségével újból meglátogattam az oldalt, a hibákat már nem észleltem, ezért úgy gondolom, hogy a Mozilla böngésző használata okozta őket.

Mivel napjainkban egyre többen használnak alternatív böngészőket, talán segítségére lesz ez az információ. A levélhez csatoltam egy pillanatfelvételt a hibákról, hogy ha ezt problémának ítéli meg, csapata kijavíthatja a problémát.

Szívélyes üdvözlettel:
David Adams
Kutatási Osztály
F-Secure fejlesztésSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák