Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új Internet Explorer hibái

Dotkom

Az új Internet Explorer hibái

Alig egy nappal a megjelenése után máris több hibát fedeztek fel a szoftverben. De miért jó ez a Microsoftnak?

Tegnap számoltunk be a Windows Internet Explorer 7 első nyilvános bétaváltozatáról; az első olyan tesztverzióról, amit már a nagy nyilvánosság is kipróbálhat. Fejlesztési állapotából adódik, hogy még közel sem tökéletes a böngésző. A nyilvános béta hozzájárulhat ahhoz, hogy a leendő felhasználók még több hibára bukkanjanak rá, amiket még azelőtt ki lehet javítani, mielőtt az alkalmazás végleges változatban megjelenne. Lássuk hát a buglistát!

Számos bejelentés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a legújabb IE-nek kompatibilitási problémái vannak a McAfee biztonsági szoftverével. Az internetezők közlése szerint, a bétaváltozat feltelepítését követően a McAfee Internet Security Suite szoftvere többé se szöveget, se grafikát nem jelenített meg, miután megnyitották. Ráadásul az alkalmazás újratelepítése nem oldja meg a problémát. A Microsoft elismerte a jelenség létezését, a szoftvercég fejlesztői a vállalati blogban arról számoltak be, hogy már dolgoznak annak kiiktatásán. Hasonlóan nyilatkozott az IT-biztonsággal foglalkozó vállalat is, azt azonban kihangsúlyozták, hogy az automatikus védelem a konfliktus ellenére is tovább működik a háttérben, tehát a felhasználók nincsenek közvetlen és azonnali veszélynek kitéve.

Összeakad azonban más, meg nem nevezett antispyware és antivírus eszközökkel is a browser béta kiadása. Néhány tesztelő az IE hetes változatának telepítésekor hibaüzenetet kapott az msfeeds.dll állománnyal kapcsolatban – ezt a file-t hiányolta a böngésző telepítője. Redmond közlése szerint az ilyen hibába futó felhasználók számára a következő kiadás hozhat majd megoldást. Néhányan emellett arról is beszámoltak, hogy egyes weboldalak meglátogatása alatt a böngésző egyszerűen lefagy vagy összeomlik. Magyar példa erre az Iwiw közösségi portál, ami a Windows Internet Explorer 7-tel meglátogatva a hatos kiadástól merőben eltérő képet ad.

Tom Ferris IT-biztonsággal foglalkozó kutató, az ő nevéhez köthető az első biztonsági hiba felfedezése a szoftver nyilvános változatában. Ferris szerint egy támadó egy speciális feltételeknek megfelelően létrehozott weblappal el tudja érni, hogy vagy összeomlik a böngésző, vagy kiszolgáltatja a számítógépet a távoli behatolónak. A Microsoft még nem reagált a kutató bejelentésére; ez utóbbi viszont bárki számára elolvasható a szakember weboldalán.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés