Connect with us

technokrata

Az új Internet Explorer hibái

Dotkom

Az új Internet Explorer hibái

Alig egy nappal a megjelenése után máris több hibát fedeztek fel a szoftverben. De miért jó ez a Microsoftnak?

Tegnap számoltunk be a Windows Internet Explorer 7 első nyilvános bétaváltozatáról; az első olyan tesztverzióról, amit már a nagy nyilvánosság is kipróbálhat. Fejlesztési állapotából adódik, hogy még közel sem tökéletes a böngésző. A nyilvános béta hozzájárulhat ahhoz, hogy a leendő felhasználók még több hibára bukkanjanak rá, amiket még azelőtt ki lehet javítani, mielőtt az alkalmazás végleges változatban megjelenne. Lássuk hát a buglistát!

Számos bejelentés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a legújabb IE-nek kompatibilitási problémái vannak a McAfee biztonsági szoftverével. Az internetezők közlése szerint, a bétaváltozat feltelepítését követően a McAfee Internet Security Suite szoftvere többé se szöveget, se grafikát nem jelenített meg, miután megnyitották. Ráadásul az alkalmazás újratelepítése nem oldja meg a problémát. A Microsoft elismerte a jelenség létezését, a szoftvercég fejlesztői a vállalati blogban arról számoltak be, hogy már dolgoznak annak kiiktatásán. Hasonlóan nyilatkozott az IT-biztonsággal foglalkozó vállalat is, azt azonban kihangsúlyozták, hogy az automatikus védelem a konfliktus ellenére is tovább működik a háttérben, tehát a felhasználók nincsenek közvetlen és azonnali veszélynek kitéve.

Összeakad azonban más, meg nem nevezett antispyware és antivírus eszközökkel is a browser béta kiadása. Néhány tesztelő az IE hetes változatának telepítésekor hibaüzenetet kapott az msfeeds.dll állománnyal kapcsolatban – ezt a file-t hiányolta a böngésző telepítője. Redmond közlése szerint az ilyen hibába futó felhasználók számára a következő kiadás hozhat majd megoldást. Néhányan emellett arról is beszámoltak, hogy egyes weboldalak meglátogatása alatt a böngésző egyszerűen lefagy vagy összeomlik. Magyar példa erre az Iwiw közösségi portál, ami a Windows Internet Explorer 7-tel meglátogatva a hatos kiadástól merőben eltérő képet ad.

Tom Ferris IT-biztonsággal foglalkozó kutató, az ő nevéhez köthető az első biztonsági hiba felfedezése a szoftver nyilvános változatában. Ferris szerint egy támadó egy speciális feltételeknek megfelelően létrehozott weblappal el tudja érni, hogy vagy összeomlik a böngésző, vagy kiszolgáltatja a számítógépet a távoli behatolónak. A Microsoft még nem reagált a kutató bejelentésére; ez utóbbi viszont bárki számára elolvasható a szakember weboldalán.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle