Connect with us

technokrata

Díjat nyert a Pannon Mobil EKG

Dotkom

Díjat nyert a Pannon Mobil EKG

Innovatív megoldás a Pannon GSM-től.

„Leadership Award 2005” elnevezésű díjat kapott a Pannon GSM Mobil EKG-ja.

Pannon GSM legújabb fejlesztése, a Pannon Mobil EKG a nagy terhelésnek kitett személyek – például sportolók –, illetve szívbetegek folyamatos felügyeletét biztosító, rugalmas és költséghatékony eszköz. A Pannon Mobil EKG a távdiagnosztikát az egészségügy és sport területén is forradalmasító berendezése hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerül.

A Pannon GSM a kutatás-fejlesztést a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvánnyal végezte el, neves orvos szakértők bevonásával.

A projekt nem csupán a mobil adatátvitelen belül tár fel eddig feltérképezetlen alkalmazási területeket, de orvosi méréstechnikai szempontból is számos újdonságot hoz. A Pannon Mobil EKG ugyanis amellett, hogy a páciensek számos fiziológiai paraméterét méri, a környezeti változók (légnyomás, páratartalom, sebesség, gyorsulás és így tovább) tükrében értelmezi is azokat. Utóbbi funkcióra a berendezés GPS helymeghatározó modulja teremt lehetőséget, míg a nagy sebességű mobil adatátvitel gyakorlatilag tetszőleges időtartamú, folyamatos megfigyelést tesz lehetővé. A rendszer folyamatosan egy központba továbbítja az adatokat, ahol azokat feldolgozzák, s szükség esetén riasztással előre jelzi a kezelőorvosnak egy súlyosabb esemény kialakulásának kezdetét. Egy sportoló esetén az edző figyelemmel kísérheti azokat az adatokat, melynek segítségével az optimális teljesítményt hozhatja ki a versenyzőből, anélkül hogy az a sportoló egészségét veszélyeztetné.

A hagyományos hordozható EKG-készülékeknél bővebb funkcionalitású és rugalmasabban alkalmazható Pannon Mobil EKG a veszélyeztetett személyek felügyeletén kívül fontos prevenciós célokat is elláthat. Az előzetes felmérések szerint jelentős igény mutatkozik rá az egészségügyben, így az idei évre tervezett piaci bevezetése túlzás nélkül forradalmi jelentőséggel bír mind az egészségügy mind a sport területein.

A Pannon GSM mindig élen járt a technológiai újdonságok fejlesztésében és piaci bevezetésében, a most kapott díj is ennek elismerése.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom