Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az eTel Austria AG 22%os növekedést jegyzett a forgalmában

Dotkom

Az eTel Austria AG 22%os növekedést jegyzett a forgalmában

Terjeszkedési stratégiájának megfelelően organikus növekedéssel halad előre az eTel Csoport Ausztriában. A hazánkban is jelentős szerepet játszó telekommunikációs csoport osztrák vállalata 2005-ben mind forgalmában, mind pedig EBITDA eredményében jelentős növekedést mutatott, mellyel Ausztria egyik legeredményesebb telekommunikációs és IT-cégévé lépett elő.

Az eTel Csoport Közép- és Kelet-Európában a nemzetközi szolgáltatások piacvezetője, míg az eTel AG az üzleti (B2B) szektorban Ausztria legnagyobb alternatív hangszolgáltatója. A vállalat 2005-ben elért eredményei kiemelkedőek:

  • Az eTel Austria AG forgalma az yc net:works-szel együtt: 22%-kal, 76 millió euróra nőtt,
  • Az EBITDA 3,7%-kal 3,2 millió euróra nőtt,
  • Sikeresen zárult le az új akvizíciók integrációja,
  • 2006-ban további növekedés várható a forgalom valamint az EBITDA terén egyaránt.

Két új akvizíció – a 2004-ben és 2005-ben átvett comquest és a yc net:works – sikeres integrálásával az eTel Austria AG a forgalomban bekövetkezett 22%-os növekedéssel zárta a 2005-ös évet. Az integrációs költségek ellenére az eTel 3,7%-os növekedést jegyzett fel az EBITDA-ban, mellyel 3,2 millió eurót ért el. Az ügyfélbázis növekedésével 54.300 üzleti és körülbelül 70.000 egyéni előfizetője lett a cégnek. Az osztrák telekommunikációs és IT-vállalatok között az eTel Austria AG-nál lett a legmagasabb az alkalmazottak termelékenységi mutatója – ez 168 fős alkalmazotti gárda mellett 76 millió euró forgalmat jelentett 2005-ben.

„Az üzleti ügyfelekre történő összpontosításunknak köszönhetően az eTel Austria AG szilárdan növekvő vállalkozássá vált az osztrák telekom piacon. Még egy olyan piacon is megőriztük vezető alternatív telekom szolgáltatói pozícióinkat az üzleti szolgáltatások terén, ahol előrehaladott konszolidáció van folyamatban” – nyilatkozta Dr. Achim Kaspar, az eTel Austria AG Elnöke. A fenntartható, organikus növekedés mellett, a tervek szerint a cég folytatja terjeszkedési stratégiáját.

„Az eTel Csoport folyamatos növekedésnek örvend Kelet-Európában is, jóllehet a piaci liberalizáció mértéke nem érte el a számunkra kívánatos szintet” – tette hozzá Bernard Somers, az eTel Csoport Elnöke. „Közép- és Kelet-Európában az eTel Csoport a nemzetközi szolgáltatások terén piacvezetői, a hang alapú kommunikációban pedig globális pozícióját erősíti.”

2006-ban az eTel csoport tervei szerint a nemzetközi IP-VPN megoldásokra is több figyelmet kíván szentelni. Az eTel Ausztria 3.500 km hosszú saját optikai kábel gyűrűvel rendelkezik. A redundáns kialakítású, csúcsminőségű hálózat 6 közép-európai várost és 32 másik üzleti központot köt össze Ausztriában, Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Lengyelországban. A nemzetközi érdekeltségű, hang és adatszolgáltatást igénybe vevő ügyfelek számára hasznos ez a különleges infrastruktúra, mivel olyan hálózathoz nyernek hozzáférést, amely a legújabb átviteli technológiával van felszerelve, működését pedig a hét minden napján, 24 órában felügyelik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés