Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarok vitték az olimpiai lángot!

Dotkom

Magyarok vitték az olimpiai lángot!

2006. január 29-én, vasárnap a reggeli órákban vették a kezükbe a lángot a magyar csapat tagjai.

Magyarok vitték az olimpiai lángot vasárnap Milánóban a Samsung Olimpiai Fáklyás Váltófutáson. Hazánkat többek között Béres Alexandra, Gyulai Miklós, Pásztory Dóra és Kálnoki-Kis Attila képviselte, akik 1914 fáklyavivővel együtt futottak az Olimpiai Játékok szimbólumával, a 2005 decemberében meggyújtott lánggal.

A Samsung Electronics a 2006-os Torinói Téli Olimpiai Játékok telekommunikációs támogatójaként 8000 darab WOW technológiával ellátott SGH-D600-as telefonnal segíti az olimpia lebonyolítását.

2006. január 29-én, vasárnap a reggeli órákban vették a kezükbe a lángot a magyar csapat tagjai Milánó közelében, az Olimpiai Fáklyás Váltófutás ötvenegyedik napján. A magyar csapatban olyan elismert, prominens személyek szerepelnek, mint Béres Alexandra, korábbi fitness világ-, Európa-, és magyar bajnok, háromszoros curling magyar bajnok, valamint Gyulai Miklós, a Magyar Bob Válogatott alapító tagja, illetve Pásztory Dóra, paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő, korábbi világcsúcstartó, aki jelenleg a Magyar Paralimpiai Bizottság szóvivője, továbbá Kálnoki-Kis Attila, a Nemzeti Sport főszerkesztője, korábbi öttusázó világbajnok. A Samsung magyar Olimpiai Fáklyás Váltófutó csapatának tagja még Papp Eszter és Rajnai Tamás is, akik a „Ki vigye a lángot Torinóba?” kampány nyertesei. A magyar fáklyavivőket óriási ováció kísérte, rengetegen bíztatták a fáklyát vivő futóinkat. Az olimpiai láng 11 nap múlva érkezik meg Torinóba, a 2006-os Téli Olimpiai Játékok megnyitó ünnepségére.

A magyar csapat 2006. január 31-én landolt a Ferihegy 2B-n, délután 16:35 órakor.

A láng olyan híres milánói történelmi épületek mellett haladt el, mint a Scala, a Galeria Vittorio Emmanuelle, vagy a világ egyik legnagyobb templomának számító Duomo Katedrális. A Samsung fáklyavivői között olyan hírességek találhatóak, mint az ukrán Andrij Sevcsenko, aki 2004 aranylabdása volt, és jelenleg az AC Milan egyik legnagyobb sztárja. A Samsung csapatát erősíti Andrea és Dino Meneghin is, ahol apa és fia egymásnak adták át az olimpiai lángot. Dino Meneghin Olaszország legnagyobb kosárlabdázója volt, négyszer szerepelt olimpián, 13 szezonban játszott az Euroligában, és hét olasz bajnoki címet – scudetto- gyűjtött be. Olyan nagyságok is futottak, mint Robert Marek Korzeniowski, aki 20 és 50 km-es gyaloglásban négyszer nyert olimpiai bajnoki címet.

A közel 10.000 fáklyavivő között olyan hírességek futottak már a lánggal, mint a Joe Torre, a legendás baseball manager, és Hollywood új üdvöskéje, vagy az új Supermant alakító színész, Brandon Routh. Az egyik leghíresebb olasz Forma 1-es pilóta, Alessandro Nannini, csak úgy, mint a híres, hallássérült kínai táncos Li Hua Tai Veronában, vagy az orosz énekes Andrej Makarevich, aki Genovában veszi kézbe az olimpiai fáklyát.

A 2006-os téli játékokat megelőzően több mint 10.000 fáklyavivő viszi a lángot, bejárva Olaszország valamennyi tartományát és fontosabb városait, mintegy 11.300 km-en és 64 napon keresztül, 2005. december 8. és 2006. február 10. között. A Samsung 1.914 fáklyavivőt választott ki világszerte, hogy az Olimpiai Játékok legismertebb szimbólumával futhassanak.

A 2006-os Torinói Olimpiai Játékokra a Samsung megemelte a támogatásra szánt mobil telefonjainak számát, amit a szervezők, alkalmazottak, önkéntesek, sportolók, és a média számára kíván biztosítani, összesen 8.000 darabot, mely a legfejlettebb csúcstechnológiájú információs rendszerrel, a WOW-val (Wireless Olympics Works – Vezeték nélküli Olimpiai Kommunikáció) rendelkezik. A WOW rendszer látja el a hivatalos személyeket a legújabb, és legaktuálisabb információkkal, illetve szolgáltatásával biztosítja a Játékok zavartalan lebonyolítását az olimpia ideje alatt. A Torinói Olimpiai Játékok munkatársai hozzáférhetnek az ütemtervekhez, a játékok változó eredményeihez, frissíthetik az aktuális éremtáblázatot, rendelkezésükre áll az érmet nyert sportolók összes adata, megkapják az időjárásra és helyszínekre vonatkozó információkat, a Torinói Olimpiai Szervező Bizottság pedig csoportos üzeneteket küldhet a pályákon tartózkodó szervezőknek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés