Connect with us

Tarifa-összehasonlító rendszer az NHH-tól

Dotkom

Tarifa-összehasonlító rendszer az NHH-tól

Jelenleg több száz tarifacsomag van Magyarországon. Nehéz eligazodni?

A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője által kifejlesztett és folyamatosan aktualizált tarifa-összehasonlító program, azaz a TANTUSZ segítséget nyújthat a mobilszolgáltatók tarifacsomagjai közötti eligazodásban, és ezzel hozzájárul ahhoz, hogy bárki a legelőnyösebb döntést tudja meghozni.

A program kipróbálása előtt azonban érdemes az alábbiakra odafigyelni:

A program eredményes használatához ajánlott a már meglévő számlák, vagy a telefonálási szokások alapján kiválasztani a legfontosabb adatokat. Amennyiben nem rendelkezünk számlával, akkor a legjobb döntés érdekében célszerű, ha legalább egy hónapon át rögzítjük, hogy mely vezetékes vagy mobil hálózatokba telefonálunk, hogy mikor és milyen hosszan tesszük ezt, valamint a küldött SMS-ek és MMS-ek számát, illetve ha lehet a WAP és GPRS forgalmat is.

A TANTUSZ az adatok bevitele után kiválasztja a három hazai szolgáltató két-két, számunkra legkedvezőbb ajánlatát, illetve ha csak az előfizetéses vagy csak a kártyás csomagokat választjuk, akkor ezeket rendezi sorrendbe az általunk bevitt adatok alapján megbecsült havi költségek szerint.

A program a várható költségek becslésénél csak a legfontosabb, széles körben elérhető és elterjedt, a gyakran, sokak által használt szolgáltatások díjelemeit veszi figyelembe. Természetesen előfordulhat, hogy egyes felhasználók esetében a számításnál figyelembe nem vett tényezők is nagy súlyt képviselnek és ezek akár jelentősen módosíthatják is a TANTUSZ által megbecsült eredményt.

A programban szereplő díjtételeket folyamatosan frissítik, de azt javasolják, hogy mielőtt végleges döntést hozunk, ellenőrizzük a szolgáltatók honlapján is a program által ajánlott tarifacsomagok részleteit és az egyéb tudnivalókat!

A program használata segíthet a megfelelő tarifacsomag kiválasztásában, de a döntés következményeiért felelősséget nem vállal a hatóság. Mindemellett a tarifa-összehasonlító a számla utólagos ellenőrzésére – a számítási rendszer sajátosságai miatt – nem alkalmas.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom