Connect with us

Rohamszerű előretörés

Dotkom

Rohamszerű előretörés

Jelentősen növelte bevételeit az Avaya

Elkészítette szokásos, ezúttal harmadik negyedéves jelentését a világ egyik vezető informatikai piackutató intézete, a Synergy Research Group. A jelentés szerint az Avaya ebben a három hónapos időszakban mintegy negyedével növelte a leszállított IP-alapú telelfónia portok számát az európai, közel-keleti, és afrikai (EMEA) régióban, elérve így a 2. helyezést az EMEA körzet vállalati IP-alapú távközlés piacán.

Az Avaya, a kommunikációs alkalmazások, rendszerek és szolgáltatások globálisan piacvezető szállítója jelentősen növelte IP telefónia szállításait EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) 2005. harmadik negyedévében, amint azt a Synergy Research Group iparági piacelemző cég nemrég közölt jelentésében is megállapítja. A júliustól szeptemberig terjedő három hónapos időszakban az Avaya mintegy negyedével növelte az általa szállított IP-telefónia portok számát és – ezzel párhuzamosan –bevételeit. Ezzel a jelentős forgalombővüléssel a cég portok száma szerinti részesedése közel 22%, árbevétel tekintetében pedig a 24 százalékot is meghaladja. Ezzel az Avaya az EMEA régió második legnagyobb szállítója.

„A Tenovis felvásárlása megmutatta a cég elkötelezettségét az EMEA régió iránt, és a számadatok igazolják, hogy az Avaya sikeresen ki tudta használni a két cégben rejlő erőforrásokat az ügyfelek IP-telefóniára való átterelése érdekében” – állapította meg Jeremy Duke, a Synergy Research Group elnök-vezérigazgatója. A BT, Dimension Data, Equant, SITA SC és a Telecom Italia szolgáltatókkal nemrég megkötött szerződések szintén új lehetőségeket biztosítanak azon ügyfeleknek, amelyek IP-alapú távbeszélő termékeket és szolgáltatásokat kívánnak vásárolni.

A 2005. szeptember 30-val lezárult három hónapos időszak alatt az Avaya globális szinten leszállította a hétmilliomodik IP telefon vonalat, amelyből csak a fenti időszakra közel egymillió IP port esett.

Az IP-telefónia szoftver-alapú technológia, amely az úgynevezett IP-alapú beszédátviteli (VoIP) protokoll segítségével továbbítja a hangot az adathálózaton keresztül. A vállalkozások költségcsökkentési céllal valamint a fejlett üzleti kommunikációs alkalmazások előnyeinek kihasználása érdekében állnak át erre a rohamosan terjedő technológiára.

A Synergy Research Group teljes “Q3 2005 Enterprise VoIP EMEA Market Shares” című jelentése az EMEA vállalati telefónia piacára összpontosít, és a vállalati VoIP átjárókra és a vállalati IP és TDM telefon rendszerekre vonatkozóan közöl piaci részesedésre vonatkozó adatokat. Az IP-alapú távbeszélő piacra vonatkozóan LAN-alapú és konvergens távbeszélő megoldások, illetve IP-telefonok portszám és árbevétel adatai alapján határozza meg a piaci részesedéseket. További információk szerezhetők be, illetve a jelentés egy példánya megvásárolható a Synergy Research Group honlapján.

Jelen sajtóközlemény adatai az egész EMEA körzetre vonatkozó vállalati IP-távközlési portszám és árbevétel adatokból származnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom