Connect with us

technokrata

NOD32 antivírus vakok és gyengénlátók számára

Dotkom

NOD32 antivírus vakok és gyengénlátók számára

Elkészült az első magyar nyelven „beszélő” antivírus rendszer. A NOD32 vírusirtóhoz a vakok és gyengénlátók igényeinek figyelembevételével készített segédanyagok lehetővé teszik, hogy a látásukban korlátozott személyek is biztonságossá tegyék számítógépeik használatát.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete elkészítette a NOD32 látáskárosultak számára optimalizált dokumentációját és azokat a szkripteket, melyek a széles körben használt, a Freedom Scientific által forgalmazott JAWS for Windows képernyőolvasó program segítségével könnyen kezelhetővé teszik az antivírus rendszer kezelőfelületét vakok és gyengénlátók számára. A munka utolsó lépcsőjeként egy olyan weboldal is kialakításra került, ami a projektről szóló informálódást és a vírusirtó szoftver letöltését könnyíti meg a látáskárosultak számára.

„Fontosnak tartom a számítógépek biztonságát. A számítógép az az eszköz, mely a látássérülteket mind tanulásukban és munkájukban, mind pedig szórakozásukban segíti. Egy megbízható, gyors és könnyen kezelhető rendszert kívánunk a látássérült felhasználók kezébe adni.” – összegezte az egyesületnek a számítógépes biztonság elérésére irányuló céljait és törekvéseit Sztakó Krisztina, az egyesület elnöke.

A szoftvert forgalmazó Sicontact Kft. maga is támogatja a projektet, így a NOD32 antivírus rendszert 50% kedvezménnyel nyújtja az Egyesület számára, mely viszonteladóként fogja értékesíteni és támogatni a szoftvert, és elvégzi a kedvezményre történő jogosultság elbírálását is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák