Connect with us

NOD32 antivírus vakok és gyengénlátók számára

Dotkom

NOD32 antivírus vakok és gyengénlátók számára

Elkészült az első magyar nyelven „beszélő” antivírus rendszer. A NOD32 vírusirtóhoz a vakok és gyengénlátók igényeinek figyelembevételével készített segédanyagok lehetővé teszik, hogy a látásukban korlátozott személyek is biztonságossá tegyék számítógépeik használatát.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete elkészítette a NOD32 látáskárosultak számára optimalizált dokumentációját és azokat a szkripteket, melyek a széles körben használt, a Freedom Scientific által forgalmazott JAWS for Windows képernyőolvasó program segítségével könnyen kezelhetővé teszik az antivírus rendszer kezelőfelületét vakok és gyengénlátók számára. A munka utolsó lépcsőjeként egy olyan weboldal is kialakításra került, ami a projektről szóló informálódást és a vírusirtó szoftver letöltését könnyíti meg a látáskárosultak számára.

„Fontosnak tartom a számítógépek biztonságát. A számítógép az az eszköz, mely a látássérülteket mind tanulásukban és munkájukban, mind pedig szórakozásukban segíti. Egy megbízható, gyors és könnyen kezelhető rendszert kívánunk a látássérült felhasználók kezébe adni.” – összegezte az egyesületnek a számítógépes biztonság elérésére irányuló céljait és törekvéseit Sztakó Krisztina, az egyesület elnöke.

A szoftvert forgalmazó Sicontact Kft. maga is támogatja a projektet, így a NOD32 antivírus rendszert 50% kedvezménnyel nyújtja az Egyesület számára, mely viszonteladóként fogja értékesíteni és támogatni a szoftvert, és elvégzi a kedvezményre történő jogosultság elbírálását is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő