Connect with us

Hirdetés

technokrata

NOD32 antivírus vakok és gyengénlátók számára

Dotkom

NOD32 antivírus vakok és gyengénlátók számára

Elkészült az első magyar nyelven „beszélő” antivírus rendszer. A NOD32 vírusirtóhoz a vakok és gyengénlátók igényeinek figyelembevételével készített segédanyagok lehetővé teszik, hogy a látásukban korlátozott személyek is biztonságossá tegyék számítógépeik használatát.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete elkészítette a NOD32 látáskárosultak számára optimalizált dokumentációját és azokat a szkripteket, melyek a széles körben használt, a Freedom Scientific által forgalmazott JAWS for Windows képernyőolvasó program segítségével könnyen kezelhetővé teszik az antivírus rendszer kezelőfelületét vakok és gyengénlátók számára. A munka utolsó lépcsőjeként egy olyan weboldal is kialakításra került, ami a projektről szóló informálódást és a vírusirtó szoftver letöltését könnyíti meg a látáskárosultak számára.

„Fontosnak tartom a számítógépek biztonságát. A számítógép az az eszköz, mely a látássérülteket mind tanulásukban és munkájukban, mind pedig szórakozásukban segíti. Egy megbízható, gyors és könnyen kezelhető rendszert kívánunk a látássérült felhasználók kezébe adni.” – összegezte az egyesületnek a számítógépes biztonság elérésére irányuló céljait és törekvéseit Sztakó Krisztina, az egyesület elnöke.

A szoftvert forgalmazó Sicontact Kft. maga is támogatja a projektet, így a NOD32 antivírus rendszert 50% kedvezménnyel nyújtja az Egyesület számára, mely viszonteladóként fogja értékesíteni és támogatni a szoftvert, és elvégzi a kedvezményre történő jogosultság elbírálását is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés