Connect with us

Bolgár Internet-szolgáltatót vett a Magyar Telekom

Dotkom

Bolgár Internet-szolgáltatót vett a Magyar Telekom

A Magyar Telekom megvásárolta Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és Internet-szolgáltatóját.

A Magyar Telekom szerződést írt alá Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és Internet-szolgáltatója, az Orbitel 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról. A Magyar Telekom az elkövetkező években a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió több országában.

A Magyar Telekom szerződést írt alá az Orbitel 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról 8 millió euró értékben. A megállapodás részeként a Magyar Telekom elfogadta az Orbitel menedzsmentjének következő évekre szóló fejlesztési tervét is, egy közel 7 millió eurós beruházási programot, amelynek köszönhetően az Orbitel az eddiginél jobban aknázhatja ki a bolgár távközlési piac lehetőségeit.

Az Orbitel Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és Internet-szolgáltatója, az IP-technológiára épülő hang- és adatszolgáltatásokat kínál országszerte az üzleti szegmens számára. A vállalat 2004-ben 9,3 millió euró bevételt és 1,1 millió euró EBITDA-t ért el 133 alkalmazottal.

Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az Orbitel megvásárlása kapcsán elmondta: „A Magyar Telekom az elkövetkező években a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió több országában. Romániában, Bulgáriában és Ukrajnában már működnek hálózati csatlakozási pontok, amelyek jó alapot teremtenek arra, hogy vállalatunk folyamatosan erősítse pozícióit az adott országok távközlési piacán. Következő lépésként 2006 első negyedévében megjelenünk Romániában is a kiskereskedelmi szolgáltatások piacán. Romániai érdekeltségünk, a Combridge és a helyi inkumbens szolgáltató, a Romtelecom között létrejött összekapcsolási szerződésnek köszönhetően a szolgáltató-választásra (preselection, call by call) épülő, vonzó ajánlatokkal jelenhetünk meg mind a lakossági, mind az üzleti szegmensben. Célunk, hogy 2006 végére a Magyar Telekom a romániai távközlési piac valamennyi szegmensében jelen legyen.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom