Connect with us

Ukrajnában terjeszkedik a CovySoft

Dotkom

Ukrajnában terjeszkedik a CovySoft

A nyáron részvénytársasággá alakult CovySoft Networks ukrán leányvállalatot alapított és megkezdte szolgáltatásainak a bevezetését az ukrán piacra.

Az ukrán cég első lépésként jövőre szélessávú internetszolgáltatást kíván bevezetni a kárpátaljai régió városaiban és kistelepülésein. A megvalósítást segíti, hogy a CovySoft Ukraine a településekkel együttműködési megállapodást köt, amely felgyorsítja a beruházás folyamatát. A szolgáltatás már 2006 tavaszán elérhető lesz Beregszász városában és annak vonzáskörzetében, de a jövő év végére Nagyszőlős, Ungvár és Munkács városában is elérhetővé kívánja tenni szolgáltatásait a CovySoft Ukraine. A társaság a szélessávú szolgáltatások mellett fokozatosan vezetné be hang, digitális kábeltelevíziós és tartalomszolgáltatásait az ukrán piacra.

Kovács Zoltán a CovySoft Networks elnöke elmondta, hogy az ukrán piacon való megjelenést 2 éves előkészítő munka előzte meg, mely során begyűjtötték a piaci információkat, kiválasztották a leányvállalat managementjét és előzetes tárgyalásokat folytattak a térség közigazgatási vezetőivel. Kovács a befektetés összegét nem kívánta elárulni, de elmondása szerint az összeg százezres nagyságrendű dollárban.

„Az ukrán Internet piac a robbanás előtti szakaszban van, ezért mindenképpen erősíteni kívánjuk jelenlétünket a 40 milliós országban. Szerencsére a helyismeret rendelkezésre áll, amely ezen a nagy piacon elengedhetetlen” – tette hozzá Kovács.

A cég idei eredményeiről nyilatkozva a cég elnöke elmondta, hogy az optimista várakozásoknak megfelelően 300 millió forintos árbevételre számíthatnak. A cég magyarországi fejlesztéseit sem kívánja elhanyagolni, ezért jövő év elején már Somogy megye egyes részein is elérthetővé válnak a CovySoft Networks szolgáltatásai.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom