Connect with us

technokrata

Ingyenes kémszoftverekkel a spyware ellen

Dotkom

Ingyenes kémszoftverekkel a spyware ellen

A McAfee ingyenes kémszoftverellenes termékek próbájával válaszol a növekvő számítógépes fenyegetésekre.

December elején veszi kezdetét a McAfee Stop Spyware Week, egy világméretű kezdeményezés, amelynek célja, hogy tudatosítsák a kémszoftverek és egyéb nem kívánt programok jelentette veszélyeket a felhasználókban. Az egy hetes program keretében a résztvevők megismerhetik a fenyegetéseket, és tippeket kaphatnak, hogyan kerüljék el a potenciális fertőzéseket. Ha valaki bizonytalan lenne a gépe fertőzöttsége kapcsán, az letöltheti a McAfee egyik anti-kémszoftver programjának ingyenes próba verzióját.

A felhasználóknak lehetőségük van a McAfee AntiSpyware legújabb, 2006-os verziójának a letöltésére is. A programot egy 30 napos ingyenes próba keretében próbálhatják ki, amely során az alkalmazás átvizsgálja a gépet, kiszűri és eltávolítja a PUP-okat, kémszoftvereket, trójaiakat, betárcsázókat és minden olyan programot, amely kockáztathatja a személyes adatok védelmét és csökkentheti a számítógép teljesítményét. A kisebb vállalkozások a McAfee VirusScan Plus AntiSpyware egy ingyenes változatát tölthetik le, a vállalatok számára pedig a McAfee AntiSpyware Enterprise Edition alkalmazása érhető el.

Spyware
Miközben a vírusok veszélye, a trójaiak és spamek teljesen közismertek, a kémszoftver számos számítógép használó számára zavarba ejtő fogalom. Ezeket a programokat arra tervezték, hogy folyamatosan figyelje a gép használatát és használója internetezési szokásait. Figyeli a billentyűzetkódokat, követi az internetes tevékenységeket és mindeközben bizalmas adatokat tölt le a felhasználó tudta nélkül, akár egy honlap látogatása vagy egy ingyenes program letöltése során.

Az elmúlt év során a PUP fenyegetések száma nagymértékben megnövekedett és ma már az egyik legnagyobb IT biztonsági veszélyek között szerepel. Az IDC elemzői által készített kutatás szerint a kémszoftverek a második legnagyobb veszélyt jelentik a vállalati szféra számára, és az egyesített gépek mintegy háromnegyede fertőzött ezeknek a szoftvereknek valamely fajtájával.

„Az emberek nagy többsége nem is tudja, hogy gépükön milyen veszélyforrások vannak.” – mondta Steve Crutchfield, a McAfee termékigazgatója – „Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk tájékoztatni a felhasználókat és a vállalkozásokat arról, hogy ez egy olyan komoly probléma, amely ellen cselekedniük kell. Amennyiben nem biztosak a gépük fertőzöttsége felől, ingyenes alkalmazásaink egyikét letöltve megvizsgálhatják ezt.”

A kémszoftverek nagymértékben hozzájárulnak a személyazonosság lopásának növekvő előfordulásához. Az emberek online tevékenységének és billentyűzetkódjainak figyelésével jelszavak lopására képesek a bűnözők, és mások személyét magukra öltve követnek el csalásokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp