Connect with us

technokrata

Az Egyesült Államok korábbi elnöki tanácsadója lesz a Novell új műszaki igazgatója

Dotkom

Az Egyesült Államok korábbi elnöki tanácsadója lesz a Novell új műszaki igazgatója

A vezető technológus a technológiai jövőkép kialakításáért és a termékfejlesztésért lesz felelős.

A Novell bejelentette Dr. Jeffrey Jaffe kinevezését a Novell elnökhelyettesévé és műszaki igazgatójává. Az 51 éves szakember korábban az IBM-nél és a Lucent Technologies-nál tevékenykedett, jelentős technológiai és üzleti tapasztalatait az ott töltött 25 év alatt szerezte.

A jövőben Dr. Jaffe felel a Novell technológiai fejlődési irányának kijelöléséért, és ő fogja vezetni a Novell termékekkel foglalkozó egységeit is. Dr. Jaffe tanácsát technológiai kérdésekben az Egyesült Államok kormánya is többször kikérte. Bill Clinton elnök 1997-ben kinevezte a létfontosságú infrastruktúrák védelméért felelős elnöki bizottság tanácsadó testületének tagjává. Emellett betöltötte a számítógépes rendszerekkel kapcsolatos irányelvekért felelős projekt fő technológiai testületének elnöki posztját, és tagja volt a National Research Council számítástechnikával és telekommunikációval foglalkozó bizottságának. A szakember jelenleg is tagja az ACM (Association for Computing Machinery) és az IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) szervezetének. Felettese Ron Hovsepian, a Novell elnöke és az általános működésért felelős vezetője lesz.

Dr. Jaffe 1979-ben informatikából szerzett PhD fokozatot az MIT-n (Massachusetts Institute of Technology), majd az IBM Thomas J. Watson kutatóközpontjában eltöltött idő alatt több alkalommal dolgozott technikai és vezetői pozícióban. Többek között a rendszer- és szoftverkutatási részleg alelnöke volt, majd a technológiáért felelős elnökhelyettesi feladatokat látta el. Későbbiekben az IBM SecureWay üzleti egységének ügyvezetőjeként felelt az IBM biztonsági, címtár és hálózati szoftvereiért.

Az elmúlt öt évben a Lucent Technologies vállalatnál fejlesztette vezetői képességét. A Bell Labs Research and Advanced Technologies elnökeként új létesítményeket alapított Írországban és Indiában, és a New Jersey Nanotechnology Consortium igazgatótanácsának elnöki posztját is betöltötte. Dr. Jaffe a nyílt forráskódú rendszerek telekommunikációs iparban betöltött fontos szerepéről tartott előadásokat az MIT LIDS (Laboratory for Information and Decision System) tanácskozásán, a Rutgers CAIP konferencián és a bangalore-i Indian Institute of Science intézetben.

„A Novell jó eséllyel pályázik vezető szerepre a nyílt forráskódú és nyílt szabványokra épülő technológiák terén.” – mondta Dr. Jeffrey Jaffe. „A Novell figyelemre méltó technológiai vagyona, dolgozói és iparági kapcsolatai segítségével azon fogunk munkálkodni, hogy a Nyílt Vállalat valósággá válhasson a világ bármely területén található szervezet számára. Célunk, hogy nagyobb termelékenységgel és alacsonyabb költségekkel teljesen új módon szolgáljuk ki a vállalkozások igényeit.” – tette hozzá Jaffe.

„Dr. Jaffe kiváló technológus, üzleti vezető, és a nyílt forráskódú rendszerek elismert szakértője” – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnöke és üzemeltetési igazgatója. „Új munkatársunk kiváló intellektusával és üzleti éleslátásával erősíteni fogja menedzsmentünket, és nagyban hozzájárul ügyfeleink és részvényeseink elégedettségéhez. Nagyon örülök, hogy a Novell munkatársaként üdvözölhetem.” – tette hozzá Hovsepian.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp