Connect with us

Új Oracle Enterprise Manager 10g

Dotkom

Új Oracle Enterprise Manager 10g

Hatékonyabb automatizálás és erőforrás-kiosztás a gridek üzemeltetésében, a szolgáltatási szintek és az intfrastruktúra-támogatás kiterjesztése, új termékcsomagok és árak.

Az Oracle bejelentette az Oracle Enterprise Manager 10g 2. verzióját, amely az üzemeltetés munkaigényének és költségeinek csökkentését szolgálja számos új felügyeleti, működésfigyelési és automatikus konfigurálási funkcióval, leegyszerűsítve az alkalmazások, szolgáltatások és infrastruktúrakomponensek telepítését és használatát a grid computing környezetekben.

Az új verzióban található Oracle Grid Control komponens, amely az Oracle Enterprise Manager rendszerfelügyeleti termékcsalád legismertebb tagja, kiterjedt szolgáltatásfelügyeleti funkcióival segíti az informatikai erőforrásoknak a szervezet üzleti céljait optimálisan tükröző hasznosítását, és most már az Oracle alapú gridekben működő nem Oracle-termékek működését is felügyeli. Az Oracle Grid Controllal a rendszergazdák optimalizálhatják az összetett folyamatokat, automatizálhatják a munkaigényes manuális feladatokat, a könnyen kezelhető webes konzolról pedig követhetik a rendszerek pillanatnyi teljesítményét, és felügyelhetik működésüket.

„A szervezet fontos folyamatait leképező üzleti szolgáltatások előtérbe helyezésével, a számítóhálózatos infrastruktúra automatizálásával és a nem Oracle alapú informatikai infrastruktúrára kiterjesztett felügyeleti lehetőségeivel az Oracle Grid Control egyedülálló megoldást nyújt az Oracle grid computing kivételes előnyeinek gyors hasznosítására” – nyilatkozta Jay Rossiter, az Oracle rendszerfelügyeleti termékekért felelős alelnöke.

„Az Oracle Enterprise Manager 10g 2. változata túllép az Oracle termékek körén, és más szállítók köztesszoftvereinek felügyeletéről, működésének figyelésétől is gondoskodik. Ezzel átfogó megoldást kínál az operációs rendszertől az alkalmazások szintjéig terjedően az összes komponens felügyeletére” – hangsúlyozta Tim Grieser, az IDC alelnöke, aki a vállalati rendszerfelügyeleti szoftverek piackutatásáért felel.

Szolgáltatásfelügyelet: az üzleti célokkal szinkronba hozott informatika
Az Oracle Grid Control legújabb változata egyedülálló szolgáltatásfelügyeleti lehetőségeivel – pl. szolgáltatások modellezése és topológiájuk grafikus áttekintése, a szolgáltatások teljesítményét átláthatóvá tevő „műszerfalnézetek” – olyan célirányos információkat ad a magas szintű döntéshozók és szakmai vezetők kezébe, amelyekkel azok egyértelműbben írhatják elő az elvárt szolgáltatási szinteket, és eredményesebb tervezési döntéseket hozhatnak. A rendszergazdák is könnyebben kezelhetik az előírt szolgáltatási szinteket (a valós idejű és visszamenőleges adatok alapján), és közvetlenül látják azok hatását az üzleti teljesítményre. A szolgáltatások műszerfalnézete (Service Dashboard) kiváló eszköz arra, hogy az informatikai részleg illusztrálja szerepének súlyát a szervezet működésében; emellett lehetővé teszi az eredményesebb költségtervezést.

Automatikus szoftverfelügyelet és erőforrás-kiosztás
A 2. verzió új automatikus konfigurálási funkcióival megbízhatóbban telepíthetők az új rendszerek, és csökkenthető az élőmunka-költség. Segítségével ugyanis bevizsgált és hitelesített szoftverképeket lehet készíteni (pl. az operációs rendszer, az alkalmazásszerver, az adatbázis-kezelő és az Oracle Real Application Clusters különböző telepített példányairól és konfigurációiról), ezeket egy szoftverkép-könyvtárban lehet tárolni, és telepítésük a könyvtárra való közvetlen hivatkozással történik. A telepített szoftver folyamatos aktualizálásáról a referenciapéldányokon alapuló hivatkozásos patchelési mechanizmus gondoskodik. Így a felhasználó szervezet gyorsan reagálhat a változó erőforrásigényekre, és garantálhatja, hogy munkatársai mindig bevizsgált, letesztelt és a vállalati szabványoknak megfelelő rendszerpéldányokkal dolgozzanak. Emellett az Oracle Grid Control összehangolja a többrétegű alkalmazások telepítését és hibajavítását a sok számítógépből és szoftverrétegből álló összetett rendszerekben.

Az Oracle Grid Control új „nyersvaskiosztási” funkcióival a rendszergazdák igény szerint csoportosíthatják át a Linux-kiszolgálókat, a rajtuk működő operációsrendszer-példányokat közvetlenül szinkronban tartva a központi szoftverkép-könyvtárral. Azoknál a szervezeteknél, ahol a vállalati gridet egységesen Linuxra alapozták, az Oracle Grid Control szabályozza és folyamatosan aktualizálja a teljes alaptechnológiai infrastruktúrát, így kevésbé van szükség más gyártók rendszerfelügyeleti eszközeire.

Kibővített terméktámogatás az eredményesebb rendszerfelügyelet és jobb teljesítmény érdekében
Az Oracle Grid Control most még több informatikai infrastruktúraelemet támogat, köztük alkalmazásszervereket, tűzfalakat, operációs rendszereket, terheléskiegyenlítő eszközöket és tárolórendszereket. A teljesítményt befolyásoló összes tényező részletes áttekintésével könnyebben észlelhetők és orvosolhatók a grid computing környezetek problémái. A termék 2. változatának új felügyeleti beépülő moduljai a nem Oracle-termékek működésének figyelését és diagnosztizálását is lehetővé teszik: BEA WebLogic (a 7.0-s verziótól); F5 Networks BIG-IP Server Load Balancer (a 9.0-s verziótól); IBM WebSphere (az 5.0-s verziótól), illetve a NetApp hálózati tárolórendszerei. További beépülő modulok megjelenése is várható, például a beépített tűzfalfunkciókat kínáló Check Point Software VPN-1 Pro és a Juniper Networks tűzfalai.

Kiterjedtebb felügyelet
Az Oracle Grid Control számos új lehetőséggel gazdagítja a kiterjedt rendszereket használó szervezetek rendszerfelügyeleti eszköztárát:

  • Az Oracle Real Application Clusters teljes körű telepítése és konfigurálása – a rendszergazda egy Oracle Database példányt fürtözött adatbázissá konvertálhat, amely Oracle Real Application Clusters környezetben működik. Az Oracle Real Application Clusters új példányainak telepítése automatizálható, akár egy éles alkalmazás azonnali, megnövelt kapacitású kiszolgálásához is.

  • Az informatikai előírások és konfigurációs szabályok érvényesítése – a fontos eszközök konfigurációjának és teljesítményének proaktív figyelésével csökken az informatikai auditálási és belső ellenőrzési vizsgálatok kockázata és járulékos költsége.
  • Referenciapéldány alapú patchelés – a Linux-szerverek patchelése emberi felügyelet nélkül, munkaidőn kívül megoldható, így az utolsó akadály is elhárul a gyors alkalmazásterítés elől.

  • A szolgáltatások és a rendszer működésének „műszerfalnézete” – egyetlen pillantással áttekinthetővé teszi a fontos üzleti szolgáltatások és alkalmazások mindenkori állapotát, beleértve a mögöttes informatikai rendszerek és infrastruktúra állapotát.
  • A topológia ábrázolása – az informatikai rendszerek és szolgáltatások, valamint kapcsolataik képszerű megjelenítése. A funkció egységes képben mutatja az Oracle Fusion Middleware környezetet, és leegyszerűsíti az Oracle Real Application Cluster fürtök adminisztrációját.
  • A mögöttes okok kielemzése – a rendszergazda az infrastruktúra teljes vertikumában gyorsan beazonosíthatja a teljesítményt, rendelkezésre állást és kapacitást érintő problémákat, és felmérheti azok várható hatásait.
  • Számos szolgáltatási protokoll támogatása – bármely alkalmazás vagy szolgáltatás rendelkezésre állása és teljesítménye könnyen követhető a több mint húsz új alkalmazásprotokollal és egyedi szkriptekkel bővített eszköztárral.
  • Vállalati kimutatás-készítés – az informatikai vezetők a rendszerfelügyelettel kapcsolatos célzott információkat tehetnek közzé rendszeresen vagy igény szerint a felhasználók és a többi vezető felé.

A termék elérhetősége
Az Oracle Enterprise Manager 10g 2. változata az összes támogatott Linux-platformon már elérhető a nemzetközi kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő