Connect with us

Szakmai műhelykonferencia az IT-mentorálásról

Dotkom

Szakmai műhelykonferencia az IT-mentorálásról

2005. december 1-jén csütörtökön Párbeszéd az IT-mentorálásról címmel szakmai műhelykonferenciát szervez az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

Az IT-Mentorok feladata elsőrendűen az, hogy az eMagyarország pontokon informatikai segítséget nyújtsanak azoknak az embereknek, akik önállóan nem képesek igénybe venni az információs- és kommunikációs technológia kínálta lehetőségeket. Az ellátandó tevékenység lehet kezelési támogatás, oktatás, ismeretterjesztés, de akár helyettesítő szerep is, amellyel egy elektronikus szolgáltatás igénybevételében „közvetít” a mentor. Emellett az infokommunikációs eszközök üzemeltetését és minimális karbantartását is végzik.

Az IT-Mentor program a társadalom valamennyi szakterületét és rétegét lefedi, és digitális esélyegyenlőség biztosításával lehetőséget nyújt valamennyi társadalmi réteg számára a felzárkózáshoz és a további fejlődéshez. A program szerepe éppen az, hogy elősegítse a hátrányos helyzetben élők felzárkóztatását, a magyar társadalom fejlődését, azt korszerűvé, alkalmazkodó képessé és sokoldalúvá tegye azzal, hogy a kormány illetékesei, és a leendő mentorok között kommunikációt biztosítson és szervezzen.

Az információcserének e kiemelkedő találkozóján felkért hozzászólóként gyakorló IT- mentorok, szakmentorok, és kormányzati tisztségviselők, szakemberek vesznek részt előadóként. A tanácskozást Dr. Csepeli György, az IHM politikai államtitkára nyitja meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom