Connect with us

technokrata

MBVTI és MEEI: nyertes pályázó TÜV

Dotkom

MBVTI és MEEI: nyertes pályázó TÜV

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban, Budapesten, 2005. november 24-én aláírták a tárca és TÜV Rheinland InterCert közötti szerződést.

A Műszaki Biztonsági Vizsgáló Kft. (MBVTI) és a Magyar Elektrotechnikai Ellenőrző Intézet Kft. (MEEI Kft.) privatizációjának ügyében készített a szerződéseket már korábban kézjegyével látta el a tárca vezetője, Kóka János. Az eseményen GKM részéről jelen volt Gilyán György, közigazgatási államtitkár, és a vevőt képviselő Dr. Czitán Gábor, ügyvezető igazgató. A Magyar Elektrotechnikai Ellenőrző Intézet Kft. és az MBVTI Műszaki Biztonsági Vizsgáló Kft. magánkézbe adásával megnyílik a lehetőség újabb beruházásokra, illetve a jövedelemtermelő képesség egyéb úton történő javítására, melyre a tulajdonosi jogok gyakorlójaként a gazdasági tárcának nincsen anyagi lehetősége.

A Magyar Állam nevében eljáró Kincstári Vagyoni Igazgatóság Hasznosítási Tanácsának 236. ülésén meghozott, 2005.október 28-án kelt döntése értelmében – a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, mint vagyonkezelő által értékesítésre kiírt – pályázat nyertese a Magyar Elektrotechnikai Ellenőrző Intézet Kft. 100%-os üzletrésze esetében és az MBVTI Műszaki Biztonsági Vizsgáló Kft. 100%-os üzletrésze esetében egyaránt a TÜV Rheinland InterCert Kft. lett. A pályázatok értékelésekor a tevékenységi kör fenntartására, valamint a munkavállalók továbbfoglalkoztatására vonatkozó garanciákkal alátámasztott kötelezettségvállalások bírálati szempontként szerepeltek, amelyet a szerződésben is érvényesítettek. Az üzletértékelések főbb megállapításai arra irányultak, hogy mindkét esetben szakmai befektető részére történő értékesítés esetében mintegy 130 munkahely megtartása valósulhat meg.

A nyertes pályázó TÜV Rheinland InterCert Kft. leányvállalataival és képviseleteivel együtt közép- és kelet-európai vállalatcsoportként tevékenykedik. Alapfeladatának tekinti az ember, a környezet és a dologi javak védelmét, a jogszabályi előírásoknak megfelelően a biztonság megteremtését. A TÜV Rheinland magyarországi leányvállalata, a TÜV Rheinland Hungária Kft. 1989-ben alakult Budapesten, elsősorban a magyarországi gyártók és szolgáltatók EU irányú exporttevékenységének elősegítésére. 2002. július 1-jével a TÜV Rheinland Hungária Kft. fuzionált két magyarországi leányvállalatával, az oktatást és személytanúsítást végző TÜV Rheinland Akadémia Kft-vel és az addig személytanúsítással foglalkozó TÜV Rheinland Euroqua Kft-vel. A fúzió eredményeképpen jött létre a TÜV Rheinland InterCert Kft.

A MEEI Kft. esetében a társaság vállalta, hogy a kft. jelenlegi létszámát 5 évig nem csökkenti, és a jelenlegi létszámot alapul véve 2010-ig azt 20%-kal növeli. Az MBVTI Kft. esetében a társaság azt vállalta, hogy az MBVTI Kft. munkavállalói létszámát 2010-ig nem csökkenti, a jelenlegi létszámot alapul véve 20%-kal fejleszti.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp