Connect with us

Intel Teach to the Future: 3 millió tanár a XXI. századi tudáshoz

Dotkom

Intel Teach to the Future: 3 millió tanár a XXI. századi tudáshoz

3 millió tanár segíti a diákokat a XXI. század követelményeinek megfelelő tudás elsajátításában. Mérföldkőhöz érkezett Intel Teach to the Future programja: immár Dél- Koreában és Nigériában is elérhető.

November közepén nevezetes mérföldkőhöz érkezett az Intel Corporation azon törekvése, hogy tanárokat és diákokat segítsen a XXI. század követelményeinek megfelelő képességek elsajátításában. Immár három millió tanár vett részt különböző képzéseken az Intel Teach to the Future szakmai továbbképzési programja keretében, amelynek célja, hogy segítse az oktatókat a technológiai ismeretek tananyagba való beépítésében. A műveltség, a kreativitás, a kommunikáció, valamint az együttműködés fejlesztésére és a rendszerező gondolkozás kialakítására vonatkozó stratégiákkal rendelkező tanárok naponta több tízmillió diákhoz jutnak el a világ minden táján.

Az Intel „Új partnerség Afrika fejlődésért” (New Partnership for African Development) kezdeményezés keretében Nigériára, valamint Dél Koreára is kiterjesztette a programot, ahol a kormányzat szakmai fejlesztési terveinek fő elemeként működik majd.

„Tanárok milliói alakították át óráikat, beépítve azokba a technológiai fejlesztéseket, amelyek érdekesebbé teszik a tanulást és segítik a diákokat abban, hogy a képességeiknek megfelelő maximális teljesítményt nyújthassák” – nyilatkozta Craig Barrett, az Intel elnöke. „A kormányok, oktatási felelősök és az iparág együttműködése révén fejlődhet a tanulási folyamat és világszerte átalakulhat az oktatás” – tette hozzá.

Globális növekedés
A program Dél- Koreára való kiterjesztésében az Intel a koreai Oktatási és Humánerőforrás- fejlesztési Minisztériummal együttműködve nyújt képzést az ország 400.000 pedagógusának, egyetemi és főiskolai oktatóinak. A program a kormány szakmai fejlesztési törekvésének fő elemét képezi, és célcsoportjába nem csupán az aktív tanárok, hanem a tanár szakos hallgatók is beletartoznak. A cél az, hogy öt éven belül Korea valamennyi tanárát és oktatásban tevékenykedő alkalmazottját képzésben részesítsék.

Az Intel Teach to the Future programjának Nigériára való kiterjesztése az Intel Afrika támogatására létrehozott, Új Partnerség Afrika Fejlődéséért nevet viselő átfogó programjának részét képezi.

A program azt az Afrika vezetői által is osztott elképzelést testesíti meg, hogy a fenntartható fejlődés a kontinens egészén megvalósuljon. Az egyik legfőbb cél az, hogy a számítógépes technológia terjesztésének segítségével növeljék a versenyképességet. Az Intel Teach to the Future Skills for Success kezdeményezés, amely kifejezetten az alapvető technológiai ismeretszint növelésére koncentrál, az első lépés arra, hogy segítsék a nigériai tanárokat elsajátítani a diákok való életre való felkészítéséhez és a problémák technológiai eszközök segítségével történő megoldásához szükséges tudást.

Hatékonyság világszerte
Egy, az Intel Teach to the Future programjáról nemrégiben megjelent, az Education Development Center által készített nemzetközi tanulmány kimutatta, hogy a gazdasági fejlettség különböző lépcsőfokain álló országok tanárai mind pozitívan viszonyultak a programhoz. A 14 ország több mint 17.800 tanárának megkérdezésével készült felmérés szerint az Intel Teach to the Future tréning eredményeképpen:

  • 80,1% használt gyakrabban technológiai eszközöket tanóráin;

  • 63,6% folytatta az oktatást projekt-alapon;
  • 87,1% használt gyakrabban technológiai eszközöket az órák előkészítésére és megtervezésére.

Míg a kedvezőbb gazdasági helyzetben lévő országok tanárai kevesebb akadállyal szembesültek a programon tanultak gyakorlati alkalmazásakor, az általános eredmények azt mutatják, hogy

  • a program minden esetben arra ösztönözte az oktatókat, hogy

  • a technológiát újfajta módon hasznosítsák az oktatásban.

Öt évvel ezelőtti megszületése óta az Intel Teach to the Future programja a világ 36 országának tanárait részesítette különböző képzésben, közöttük olyan országokéit, mint Argentína, Ausztrália, Brazília, Chile, Kína, Kolumbia, Costa Rica, Csehország, Egyiptom, Németország, India, Írország, Izrael, Olaszország, Japán, Jordánia, Libanon, Malajzia, Mexikó, Pakisztán, Fülöp- Szigetek, Oroszország, Szaúd-Arábia, Dél-Afrika, Dél- Korea, Svédország, Svájc, Tajvan, Thaiföld, Törökország, Ukrajna, Egyesült Államok, Egyesült Arab Emirátusok és Vietnám.

Az elkövetkezendő években az oktatók számára további eszközöket fejleszt az Intel, számos workshopot rendez, valamint online anyagokat is kínál, miközben folyamatosan gyűjti a résztvevőktől a visszajelzéseket a programmal kapcsolatban.

Az Intel Teach to the Future az Intel Innovation in Education kezdeményezésének része, amely oktatási felelősökkel és kormányzati szereplőkkel együttműködve segíti a ma egyetemi hallgatóit abban, hogy a tudás-alapú gazdaságban szükséges boldoguláshoz elengedhetetlen magasabb szintű gondolkodásmódot sajátítsanak el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő