Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági javítás az Operához

Dotkom

Biztonsági javítás az Operához

A norvég böngésző patch-e többek között a Macromedia Flash Playerében rejlő biztonsági réstől hivatott megvédeni a felhasználókat.

Utoljára szeptember végén írtunk a skandináv fejlesztésű böngészőről. Akkor arról számolhattunk be, hogy a browser véglegesen szabadon felhasználhatóvá (és reklámmentessé) vált, illetve a lépés következtében mért letöltési rekordokat is olvasóink elé tárhattuk. Habár Jon S. von Tetzchner, az Opera Software igazgatója nem árulta el pontosan, hányan töltötték le az első két nap alatt az alkalmazást, tudni lehet, hogy az új felhasználók száma milliós nagyságrendben mozgott. A cég akkori közlése szerint a szerverlogok elemzését követően megállapítható volt, hogy a letöltések többségét Internet Explorer felhasználók kezdeményezték.

Nos, most nem a növekvő népszerűség okán került a szoftver újból reflektorfénybe, hanem a nemrég kiadott új, 8.51-es változat miatt. Ennek kibocsátására azért volt szükség, hogy megszüntessék azokat a sebezhetőségeket, melyek lehetővé tették egy távoli támadó számára, hogy átvegye a felhasználó rendszere felett az ellenőrzést. Az egyik ilyen biztonsági rés a linuxos, FreeBSD-s és Solaris-os környezetben futtatott hetes és a nyolcas változatok esetén egyaránt jelentkezett, de a Flash Player okán felbukkant, az 5-8-as verziójú Operákat érintő hibát is kiküszöbölték.

A legújabb változat letölthető a Terminal gyors Download szerveréről (is).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés