Connect with us

Ahol a kommunikáció létkérdés

Dotkom

Ahol a kommunikáció létkérdés

A Siemens a legmodernebb Internet- és mobiltechnikát szállítja Grönlandnak.

A világ egyik legfélreesőbb sarkában, az 57.000 lelket számláló lakosság Európa leggyorsabb (highspeed) Internet-megoldását, az ADSL2+-t (24 Mbit/s) fogja használni, és ezzel fürgébben és kényelmesebben tud majd szörfölni a világhálón, mint az európai kontinensen lakó 700 millió „szomszédjuk”.

A világ legnagyobb, több mint 80%-ban jéggel borított szigetén kemény az élet. A kommunikáció itt aztán tényleg létfontosságú, legyen szó például a mobiltelefon-összeköttetésről a jégmezőkön úton levőknek, vagy gyors Internet-elérésről orvosi távdiagnózis érdekében.

A Tele Greenland, az állami telekom-szolgáltató a Siemenst bízta meg a technika szállításával és telepítésével, amely révén Európa egyik legmodernebb hálózata jön létre. Az Internet-használat elterjedtsége máris elérte az 50%-ot, azaz az európai ipari országok átlagát. A mobilpenetráció jelenleg a 70%-nál tart. A helyi kormány előírta, hogy minden 70 lakosnál nagyobb települést be kell kapcsolni a hálózatba.

A Siemens-megoldás IP-alapú nanoGSM bázisállomásokat használ, az úgynevezett „Local Switching” technikával kombinálva.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom