Connect with us

technokrata

A Magyar Telekom megszünteti a Stonebridge Communications-t Macedóniában

Dotkom

A Magyar Telekom megszünteti a Stonebridge Communications-t Macedóniában

A Magyar Telekom kezdeményezte a Stonebridge végelszámolási eljárását a macedón törvényeknek megfelelően.

A Magyar Telekom 2005 novemberében kezdeményezte macedóniai leányvállalata, a Stonebridge Communications AD megszüntetését. A Stonebridge tulajdonosi szerkezetében végbement változások következtében – amelyek eredményeként annak most már 100%-os tulajdonosa a Magyar Telekom – nincs tovább szükség a holdingvállalat fenntartására.

A Stonebridge-t 2000 decemberében alapította három vállalat – a Magyar Telekom (korábban Matáv), a SEEF Holdings (a Soros Investment Capital leányvállalata) és a CosmoTelco – a részvényesek érdekeinek összehangolása, illetve üzleti és vezetői tanácsadó szolgáltatások biztosítása céljából. E cégek a Stonebridge-en keresztül a Makedonski Telekomunikacii AD (MakTel) 51%-os részesedését birtokolták.

Az elmúlt időszakban a Stonebridge elsődleges feladata a tulajdonosi érdekek összehangolása és képviselete, valamint a birtokolt részvényekből eredő tulajdonosi jogok gyakorlásának biztosítása volt a MakTelen belül. Mivel azonban az elmúlt időszakban a Magyar Telekom megvásárolta a SEEF és a CosmoTelco részvényeit, s így 2004 végére kizárólagos tulajdonosa lett a Stonebridge-nek és a MakTel-részvények 51%-ának, ezért szükségtelenné vált a Stonebridge közvetítő szerepe és részvétele a tulajdonosi láncban. A Magyar Telekom ez okból kezdeményezte a Stonebridge végelszámolási eljárását a macedón törvényeknek megfelelően.

A fentiek megvalósításával a Magyar Telekom közvetlenül fogja birtokolni tulajdonrészét a MakTelben, így a tulajdonosi struktúra egyszerűbbé válik. Ez a változás nincs hatással a MakTel napi működésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle