Connect with us

technokrata

A hordozható médiatárolók fejlődésének következő lépése

Dotkom

A hordozható médiatárolók fejlődésének következő lépése

Minden egyben: bemutatkozik a Sony új, 5 GB-os Compactvault tárolója.

A Sony Europe Recording Media & Energy (felvevőmédia és energia, RME) részlege bejelentette az első 5 GB-os CompactFlash Type II médiatárolójának piacra dobását a szintén új COMPACTVAULT márkanév alatt. Az eszköz a Sony hordozható médiacsaládjának legújabb tagja, amely akár 1.600 fotó, illetve négy órányi MPEG 4-es felvétel tárolására képes.

A mindössze 1”-os merevlemez mintegy 96,7 Mbps-os eredeti átviteli sebességgel büszkélkedhet, mely tovább fokozható, ha a COMPACTVAULT-ot más – a jövőben forgalomba kerülő – Cybercapture-képessé tett termékekkel együtt használjuk: így még gyorsabb felvételkészítés, és AV-üzemmódban még jobb videominőség érhető el.

„A COMPACTVAULT a hordozható médiatárolók fejlődésének következő lépése” – mondta Céline Haffner, a Sony RME termékmenedzsere – „amely nagy tárkapacitást biztosít a legújabb digitális fényképezőgépek, például a Sony Cyber-shot R1 számára. Emellett a jövőben olyan eszközök megjelenése is várható, amelyek képesek teljes mértékben kiaknázni a Cybercapture technológia előnyeit. Mivel a hardvereszközről közvetlenül a merevlemezre vihető a fájlrendszer, a Cybercapture technológia multi-shot üzemmódban még nagyobb állóképfelvételi sebességet tesz lehetővé, AV-üzemmódban futó COMPACTVAULT esetén pedig jobb mozgóképfelvételi üzemmódot biztosít.”

Az 5 GB-os COMPACTVAULT 2005 novemberétől kerül a forgalomba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák