Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új cég alakul NAND flash memóriák gyártására

Dotkom

Új cég alakul NAND flash memóriák gyártására

A Micron és az Intel új céget hoznak létre Nand flash memória gyártására.

A Micron Technology Inc. és az Intel Corporation bejelentette, hogy új céget alapítanak a szórakoztatóelektronikai, hordozható tároló és kézi kommunikációs eszközökben felhasználandó NAND flash memóriák gyártására. Az új vállalat kizárólag a Micron és az Intel számára állít elő eszközöket. A cégalapítás törvényileg előírt adminisztratív kötelezettségeinek lezárultával a cég várhatóan az idei év végére alakul meg.

Az IM Flash Technologies névre hallgató vállalat az Intelnek és a Micronnak az egyre fontosabb és dinamikusan növekvő flash memória üzletágban elérendő sikeréhez szükséges gyártási technológiát, eszközöket és tapasztalatot egyesíti magában. Az új vállalat a Micronnak a NAND fejlesztése és a gyártóüzemek nagy hatékonysággal történő működtetése területén meglévő tapasztalatát ötvözi az Intel többszintű cellás technológiájával és a flash memória üzletágban meglévő innovációs tapasztalatával.

A vállalat létrehozása mellett az Intel és a Micron külön- külön is megállapodást kötött az Apple-lel arról, hogy az IM Flash Technologies által előállított NAND flash memóriák jelentős részét az Apple-nek szállítják majd. A megállapodás részeként az Apple 250 millió dolláros előleget fizet az Intelnek és a Micronnak.

„Ez a stratégiai kapcsolat lehetővé teszi mind az Intel, mind pedig a Micron számára, hogy egymás erősségeire építve piacvezetővé váljanak a gyorsan növekvő NAND piaci szegmensben” – nyilatkozta Steve Appleton, a Micron elnök- vezérigazgatója. „Ezáltal megerősödik a Micron fejlett félvezető gyártók között elfoglalt vezető szerepe, valamint képesek leszünk jobban kiszolgálni a mobil kommunikációs és a fogyasztói elektronikai iparágban tevékenykedő ügyfeleinket” – tette hozzá.

„Ezen új cég megalapítása az Intel azon szándékát támogatja, hogy megtartsa vezető helyét a nem felejtő memória (nonvolatile memory) piacon, valamint lehetővé teszi számunkra, hogy hamar belépjünk a gyorsan növekvő NAND flash memória piacra” – mondta Paul Otellini, az Intel elnök- vezérigazgatója. „Bizakodással nézünk a Micronnal történő közös munka elé, és nagyon örülünk, hogy az Apple kiterjesztette velünk az együttműködést.”

Az Intel és a Micron külön- külön 1,2 milliárd dollár értékű készpénzt, kötvényeket és eszközöket visz be az IM Flash Technologies-be. Bizonyos feltételek bekövetkezte esetén a felek külön- külön 1,4 milliárd dollárt fektetnek be az elkövetkezendő három évben, és végre szándékoznak hajtani minden, a működés fejlődését elősegítő beruházást. A cég 51%-át birtokolja a Micron, míg 49%-a az Intel kezében van. A kezdeti fázisban a termelés Boise-ban (Idaho állam), Manassasban (Virginia állam) és Lehiben (Utah állam) folyik majd. Az új cég a Micron és az Intel folyamattechnológiai tapasztalatait fogja alkalmazni fejlett 72 nanométeres és 50 nanométeres technológiájához. A cég a tervek szerint 2006 elején kezdi meg a munkát.

Az új vállalat menedzsmentjét a korábban az Intel új-mexikói Fab 11 gyárát irányító Dave Baglee és a Micron manassas-i gyárának korábbi vezetője, Rod Morgan vezeti majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés