Connect with us

Új cég alakul NAND flash memóriák gyártására

Dotkom

Új cég alakul NAND flash memóriák gyártására

A Micron és az Intel új céget hoznak létre Nand flash memória gyártására.

A Micron Technology Inc. és az Intel Corporation bejelentette, hogy új céget alapítanak a szórakoztatóelektronikai, hordozható tároló és kézi kommunikációs eszközökben felhasználandó NAND flash memóriák gyártására. Az új vállalat kizárólag a Micron és az Intel számára állít elő eszközöket. A cégalapítás törvényileg előírt adminisztratív kötelezettségeinek lezárultával a cég várhatóan az idei év végére alakul meg.

Az IM Flash Technologies névre hallgató vállalat az Intelnek és a Micronnak az egyre fontosabb és dinamikusan növekvő flash memória üzletágban elérendő sikeréhez szükséges gyártási technológiát, eszközöket és tapasztalatot egyesíti magában. Az új vállalat a Micronnak a NAND fejlesztése és a gyártóüzemek nagy hatékonysággal történő működtetése területén meglévő tapasztalatát ötvözi az Intel többszintű cellás technológiájával és a flash memória üzletágban meglévő innovációs tapasztalatával.

A vállalat létrehozása mellett az Intel és a Micron külön- külön is megállapodást kötött az Apple-lel arról, hogy az IM Flash Technologies által előállított NAND flash memóriák jelentős részét az Apple-nek szállítják majd. A megállapodás részeként az Apple 250 millió dolláros előleget fizet az Intelnek és a Micronnak.

„Ez a stratégiai kapcsolat lehetővé teszi mind az Intel, mind pedig a Micron számára, hogy egymás erősségeire építve piacvezetővé váljanak a gyorsan növekvő NAND piaci szegmensben” – nyilatkozta Steve Appleton, a Micron elnök- vezérigazgatója. „Ezáltal megerősödik a Micron fejlett félvezető gyártók között elfoglalt vezető szerepe, valamint képesek leszünk jobban kiszolgálni a mobil kommunikációs és a fogyasztói elektronikai iparágban tevékenykedő ügyfeleinket” – tette hozzá.

„Ezen új cég megalapítása az Intel azon szándékát támogatja, hogy megtartsa vezető helyét a nem felejtő memória (nonvolatile memory) piacon, valamint lehetővé teszi számunkra, hogy hamar belépjünk a gyorsan növekvő NAND flash memória piacra” – mondta Paul Otellini, az Intel elnök- vezérigazgatója. „Bizakodással nézünk a Micronnal történő közös munka elé, és nagyon örülünk, hogy az Apple kiterjesztette velünk az együttműködést.”

Az Intel és a Micron külön- külön 1,2 milliárd dollár értékű készpénzt, kötvényeket és eszközöket visz be az IM Flash Technologies-be. Bizonyos feltételek bekövetkezte esetén a felek külön- külön 1,4 milliárd dollárt fektetnek be az elkövetkezendő három évben, és végre szándékoznak hajtani minden, a működés fejlődését elősegítő beruházást. A cég 51%-át birtokolja a Micron, míg 49%-a az Intel kezében van. A kezdeti fázisban a termelés Boise-ban (Idaho állam), Manassasban (Virginia állam) és Lehiben (Utah állam) folyik majd. Az új cég a Micron és az Intel folyamattechnológiai tapasztalatait fogja alkalmazni fejlett 72 nanométeres és 50 nanométeres technológiájához. A cég a tervek szerint 2006 elején kezdi meg a munkát.

Az új vállalat menedzsmentjét a korábban az Intel új-mexikói Fab 11 gyárát irányító Dave Baglee és a Micron manassas-i gyárának korábbi vezetője, Rod Morgan vezeti majd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő