Connect with us

technokrata

Tömeges terjedésnek indult a Bagle féreg új variánsa

Dotkom

Tömeges terjedésnek indult a Bagle féreg új variánsa

A VirusBuster jelentése szerint a Bagle.EW rendkívül gyorsan, igen nagy mennyiségben terjed.

A Bagle féreg november 23-án, délután felbukkant legújabb variánsa, a Trojan.DL.Bagle.EW rendkívül gyors terjedésnek indult – figyelmeztet a magyar vállalat vezető vírusszakértője. „A féreg felbukkanását követően másodpercenként 5-6 beérkező példányt regisztráltunk, melyből a legelső példányokat a levelezésvédelmi megoldásainkba integrált, új Zero-Hour vírusvédelmi technológia kapta el, gyakorlatilag a támadás első perceiben.” – nyilatkozta a szakember.

A közelmúltban már sok problémát okozott Bagle legújabb változata e-mail üzenetek mellékleteként terjed. A melléklet egy ZIP fájl, melynek tartalma egy kb. 9 kbájt méretű letöltő program. A trójai program futtatásakor a károkozó a Windows rendszerkönyvtárba másolja magát anti_troj.exe néven, mely állományt az „anti_troj” kulcs alatt a regisztrációs adatbázisba is bejegyez, így a trójai rendszerinduláskor automatikusan elindul.

A védekezés leghatásosabb módja, ha a felhasználók vírusvédelmi termékeiket a lehető leghamarabb frissítik, hogy az teljes védelmet biztosítson a rohamosan terjedő féreg ellen, hangsúlyozza a VirusBuster.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp