Connect with us

Hirdetés

technokrata

EDS: 2 millió USD értékű beruházás a régióban

Dotkom

EDS: 2 millió USD értékű beruházás a régióban

Kapacitásbővítés az EDS vasvár-rábahídvégi Szolgáltató Központjában.

Az EDS bővítette rábahídvégi Szolgáltató Központját. Az ünnepélyes átadáson részt vett Garamhegyi Ábel, külgazdaságért felelős helyettes államtitkára. A mintegy 500 ezer dolláros beruházás eredményeként a központ területe 400 négyzetméterrel bővült, és kiegészült egy 300 négyzetméteres raktárhelyiséggel is. A beruházás közel 90 új munkaerő felvételére ad lehetőséget.

„A beruházás megmutatja, mennyire látszólagos az ellentét a multinacionális nagyvállalatok és a helyi kis- és középvállalkozások között. Hiszen a térség számára ez egy virágzó helyi vállalkozás, mégis színvonalában, hatékonyságában egy nemzetközi nagyvállalat“ – mondta Garamhegyi Ábel, külgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

„A beruházás kulcsszerepet játszik az EDS magyarországi és EMEA régiós (Európa, Közel-Kelet, Afrika) stratégiájában, mivel a dokumentum-feldolgozás biztosítja a hátteret a tavaly megnyitott budapesti Regionális Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató Központ működéséhez, ahonnan 17 ország pénzügyi tevékenységét látjuk el. A mostani beruházással együtt az EDS 2 millió USD értékű beruházást valósított meg a régióban“ – mondta dr. Szakál László, az EDS ügyvezető igazgatója.

A vasvár-rábahídvégi Szolgáltató Központ
A vasvár-rábahídvégi Szolgáltató Központ az EDS három magyarországi regionális központjainak egyike, az EDS Best Shore programjának részeként működik. A best shore az EDS globális szolgáltatási stratégiája, amely segítségével az ügyfelek a világ bármely pontjáról hozzáférhetnek a forrásokhoz.

A vasvári Szolgáltató Központ 1998 végén kezdte meg működését, amikor a General Motors az európai gyártó létesítményeiből ide helyezte az adatbeviteli, iratkezelési, iratok számítógépre-viteli és archiválási tevékenységeit. Később, az addig elsősorban a GM-re koncentráló tevékenységet kiterjesztették további ügyfelekre és folyamatokra is.

„A folyamatos bővülés eredményeként a központ jelenleg három épületben nyújt elsősorban személyügyi és dokumentumkezelési szolgáltatásokat magyar és külföldi ügyfeleknek egyaránt. Ügyfeleink között tudhatjuk többek között a GM Europe, az Infineon, és a GE Hungary vállalatát” – mondta Wessely István az EDS Magyarország COO-ja, a vasvár-rábahídvégi központ igazgatója.

Az EDS mint munkaadó
Az EDS a térségben lévő három telephelyén összesen 180 főt foglalkoztat: Vasváron 100 fő, Rábahídvégen 60 fő, Szentgotthárdon 20 fő az alkalmazott munkatársak száma. A központban a munkatársak 35%-a rendelkezik felsőfokú végzettséggel és idegennyelv-tudással.

„Célunk, hogy elsősorban a munkaügyi kirendeltség által leginkább ”veszélyeztetett” csoportokból válasszunk munkaerőt, persze a megfelelő végzettség mellett. Így a felsőfokú végzettségűeken kívül igyekszünk érettségizett pályakezdőket és tartós munkanélkülieket is alkalmazni” – mondta Wessely István.

A Szolgáltató Központ tevékenysége
A központ fő szolgáltatási körét a bérelszámolás, repülőjegy-feldolgozás, elektronikus és fizikai archiválás, a rendszer- és alkalmazástámogatás jelenti. A HR-szolgáltatási csoport évente 18 ezer munkavállaló teljeskörű bérelszámolását és kapcsolódó szolgáltatásait végzi, évi 600 ezer db repülőjegyet szortíroznak és mintegy évi 72 ezer repülőjegyet adatait rögzítik a munkatársak. A pénzügyi szolgáltató központ háttértevékenységeként 17 országból érkező 2 millió oldal dokumentum kerül szkennelésre, 300 ezer számla és 220 ezer útiköltség elszámolás kerül évente feldolgozásra. A GM részére évi 720 ezer oldal dokumentum szkennelését, indexálását, tárolását, és az elektronikus adatok másolását végzik a rábahídvégi központban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés