Connect with us

Újabb két céget vásárolt fel az Oracle

Dotkom

Újabb két céget vásárolt fel az Oracle

Az Oracle tovább erősíti biztonsági kínálatát a Thor Technologies és az OctetString felvásárlásával.

Az Oracle bejelentette, hogy a Thor Technologies és az OctetString speciális igényeket kiszolgáló termékeivel kibővíti személyazonosság-kezelő megoldáscsomagját. A Thor Technologies a többplatformos jogosultság-kezelő megoldások vezető szállítója, míg az OctetString a virtuális címtárszoftverek elismert fejlesztője. A lépéssel az Oracle még ütőképesebbé tette már eddig is élenjárónak tekintett személyazonosság- és jogosultság-kezelő megoldáskínálatát.

„Az Oracle igen sokat fektet heterogén személyazonosság-kezelő termékei körének gyors bővítésébe, mivel ez ügyfeleink számára kritikus terület” – nyilatkozta Thomas Kurian, a Fusion Middleware üzletágért felelős Oracle-alelnök. „A Thor Technologies és az OctetString felvásárlásával az Oracle tartja kezében az adu ászt a szabványos identitáskezelő technológiák terén” – hangsúlyozta.

Az Oracle Fusion Middleware fő biztonsági komponensének számító Oracle Identity Management a kategóriájukban legjobb szabványos személyazonosság-kezelő megoldásokat nyújtja a felhasználó szervezeteknek. Az Oracle eddigi megoldásait a Thor Technologies és az OctetString technológiáival kiegészítve minden igényt kielégítő hozzáférés-szabályozást, személyazonosság-adminisztrációt, több rendszerre kiterjedően egységes azonosítást, jogosultság-hozzárendelést, címtárszolgáltatásokat és webszolgáltatás-felügyeletet lehet megvalósítani. Az Oracle identitáskezelési stratégiájának keretében ezek a kiegészítő megoldások fokozatosan beépülnek az Oracle alkalmazási szoftverinfrastruktúrájába, csökkentve a rendszeradminisztráció költségeit, felgyorsítva az új rendszerek bevezetését és magas szintű, átfogó biztonságot kínálva a felhasználóknak.

„Az Oracle jó lóra tett a Thor és az OctetString megszerzésével” – mondta Mike Neuenschwander, a Burton Group alelnöke és piackutatási igazgatója. „Tekintettel az Oracle egyedi személyazonosság-kezelési megközelítésre, amely az alkalmazások szintjétől lefelé haladó, jól átgondolt struktúrára épül, az új felvásárlások hatása tovább fog gyűrűzni az ágazat egészében.”

A személyazonosság-kezelés kritikus elemének számító Enhanced Provisioning (részletesen szabályozott jogosultságkezelés) az egyik legnépszerűbb és legjobban terjedő biztonsági megoldás. Az Oracle Xellerate Identity Provisioning (korábbi nevén Thor Xellerate) átfogó megoldást nyújt a felhasználói jogosultságok teljes életciklusának kezelésére heterogén informatikai környezetekben, zökkenőmentesen együttműködve a legkülönbözőbb platformokkal, rendszerekkel, alkalmazásokkal és hardverekkel. Az Oracle Xellerate néhány előnye: fokozott biztonság, a hatósági előírások szorosabb teljesítése, az üzemeltetés racionalizálása, az üzleti igényekhez való jobb alkalmazkodóképesség, alacsonyabb költségek.

A címtárak lehetőségeinek szélesebb körű hasznosítása
A vállalatok számára egyre fontosabb a felhasználói azonosító adatoknak a tényleges tárolási helytől független „virtuális” nyilvántartása és kezelése. A virtuális címtár lehetővé teszi több fizikai címtár összevont kezelését, a több címtárra kiterjedően egységes jelszóhasználatot, a címtár-proxyszolgáltatásokat; mindez pedig felgyorsítja a személyazonosság-kezelési megoldások és alkalmazások elterjesztését. A kibővített címtártámogatás az Oracle alkalmazások számára olyan azonnal használatba vehető funkciókat nyújt, amelyek képesek a szervezet meglévő adatbázisait és címtárait használni a személyazonossági adatok forrásául. Az Oracle Virtual Directory (korábbi nevén OctetString Virtual Directory Engine) segítségével a szervezetek könnyen és gyorsan összerendelhetik az alkalmazásokat és a különböző adatforrásokból származó felhasználói identitásokat.

A termékek elérhetősége
Az Oracle Xellerate Identity Provisioning és az Oracle Virtual Directory az év végére lesz elérhető. A felvásárlási ügyletek konkrét kondíciói nem kerülnek nyilvánosságra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom