Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre több az otthoni hardvereszköz

Dotkom

Egyre több az otthoni hardvereszköz

A HP Képalkotási és Személyi Rendszerek (IPSG) üzletágának eredményei a 2005-ös negyedik negyedévre vonatkozóan.

A 2005. januárjában megalakult Képalkotási és Személyi Rendszerek Divízió (IPSG) a Személyi Rendszerek Divízió (PSG) és a Képalkotási és Nyomtatási Divízió (IPG) összeolvadásából jött létre.

Személyi Rendszerek (PSG)
A PSG divízió 6,4 milliárd dolláros árbevétele 9 százalékkal, 7,1 milliárd dollárra nőtt, értékesítési volumene pedig 13 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi értéket. Az asztali gépek forgalma 1 százalékkal, a noteszgépeké pedig 23 százalékkal élénkült az előző év megfelelő időszakához képest. Az üzleti felhasználásra szánt klienseknél (munkaállomások) 8, az otthoni klienseknél pedig 14 százalékos forgalomjavulás mutatkozott 2004 negyedik negyedéve óta. A Személyi Rendszerek divízió 200 millió dolláros üzemi eredményt ért el (az árbevétel 2,8 százaléka) – szemben az egy évvel ezelőtti 77 millió dollárral (az árbevétel 1,2 százaléka).

Nyomtatás és Képalkotás (IPG)
Az IPG divízió 6,8 milliárd dolláros negyedik negyedévi árbevétele 4 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adathoz képest. Az otthoni hardvereszközök árbevétele 4 százalékkal, értékesítési darabszáma pedig 6 százalékkal haladta meg a 2004 negyedik negyedévére jellemző szintet. Az üzleti hardvereszközök forgalma 4 százalékkal, értékesítési volumene pedig 16 százalékkal növekedett az előző év megfelelő időszaka óta. A színes lézernyomtatók értékesítési darabszáma 41, a vállalati többfunkciós (MFP) nyomtatóké pedig 83 százalékkal emelkedett, ami jól érzékelteti a főbb húzótermékek töretlen lendületét. A kellékanyagok eladásából származó árbevétel 7 százalékkal múlja felül a 2004 negyedik negyedévére jellemző szintet. Az üzemi eredmény 896 millió dollár volt (az árbevétel 13,2 százaléka) – szemben az egy évvel korábbi 1,1 milliárd dollárral (az árbevétel 16,6 százaléka).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés