Connect with us

technokrata

Csökken az üzletileg kritikus rendszerek iránti igény

Dotkom

Csökken az üzletileg kritikus rendszerek iránti igény

A HP Technológiai Megoldások Divíziója nagyobb forgalmat generált, mint egy évvel korábban.

A Technológiai Megoldások Divízióját (Technology Solutions Group) a HP nagyvállalati tárolórendszerekért és szerverekért felelős szervezete (Enterprise Storage and Servers), szoftverüzletága (HP Software) és szolgáltató szervezete (HP Services) alkotja.

Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek (ESS)
Az ESS divízió 4,5 milliárd dolláros árbevételről számolt be a negyedik negyedévben – 10 százalékkal többről, mint egy évvel korábban. Az iparági szabványos szerverek forgalma 12, a hálózati tárolóké pedig 17 százalékkal nőtt 2004 negyedik negyedéve óta, míg az üzletileg kritikus (business-critical) rendszerek eladásából származó árbevétel 1 százalékkal csökkent ugyanebben az időszakban. A Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek divízió 405 millió dollár üzemi eredményt jelentett a negyedik negyedévre (az árbevétel 9,1 százaléka) – egy évvel korábban 100 millió dollár volt ez az adat (az árbevétel 2,5 százaléka).

Szoftverek
A HP szoftverüzletága 311 millió dolláros árbevételt regisztrált a vizsgált három hónapban. Ez az összeg 11 százalékkal múlja felül a 2004 negyedik negyedévére jellemző értéket. A HP OpenView szoftvercsalád eladásából 16, a HP OpenCall szoftverek értékesítéséből pedig 3 százalékkal több árbevétel keletkezett, mint egy évvel ezelőtt. Az üzletág 27 millió dollár üzemi eredményről számolt be 2005 negyedik negyedévében (az árbevétel 8,7 százaléka) – 12 hónappal korábban még 7 millió dollár veszteséget termelt).

HP Szolgáltatások (HPS)
A HP Szolgáltatások 6 százalékkal, 3,9 milliárd dollárra növelte árbevételét a 12 hónappal ezelőtti szinttel összehasonlítva. A menedzselt szolgáltatások 9, a technológiai szolgáltatások 4, a tanácsadási és integrációs szolgáltatások pedig 11 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak, mint egy évvel korábban. A divízió 322 millió dolláros üzemi eredményt ért el (az árbevétel 8,3 százaléka) – ezzel elmaradt az egy évvel korábbi 375 millió dolláros szinttől (az árbevétel 10,2 százaléka).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp