Connect with us

Nem kerülhetnek utcára az Antenna Hungária dolgozói

Dotkom

Nem kerülhetnek utcára az Antenna Hungária dolgozói

Az Antenna Hungária Rt. Igazgatóságának a Swisscom Broadcast AG nyilvános vételi ajánlatáról kialakított véleménye.

1. Az Ajánlat
Az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Részvénytársaság Igazgatósága a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 73. § (3) bekezdésének értelmében megtárgyalta a Swisscom Broadcast AG nyilvános vételi ajánlatát, melyet az Ajánlattevő a Társaság részvényesei számára tett. Az Ajánlattevő az Ajánlatot jóváhagyásra Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez 2005. november 11-én benyújtotta.

A Társaság részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatában foglalt ajánlati ár részvényenként 5.250,- Ft. Az Ajánlat elfogadására nyitva álló ajánlati időtartam a Felügyelet által jóváhagyott Ajánlat közzétételének – ha a közzétételre a megjelenési helyeken eltérő időpontban kerül sor, a legkésőbb megjelenő közzétételnek a – napját követő 2. napon kezdődik és a kezdőnapot követő ötödik hét csütörtökén ér véget (amely időpontokat a felügyeleti jóváhagyást követően fog az Ajánlattevő meghatározni). A részvények vételárát az Ajánlattevő az Ajánlat elfogadásának zárónapját követő öt munkanapon belül forintban fizeti ki, az elfogadó részvényes számlájára történő banki átutalással.

2. Tulajdonosi szerkezet
2005. október 26. állapot szerint a Társaság tulajdonosi struktúrája a következő:

Az ÁPV Rt. és a Forrás Rt. mint eladók, valamint az Ajánlattevő mint vevő között 2005. július 28-án létrejött részvény-adásvételi szerződés eredményeként az Ajánlattevő 8.906.401 darab részvényt szerzett meg 2005. október 25-én, ami 75%+1 szavazat mértékű befolyásszerzésnek felel meg.

A Firthlion Ltd. 1.863.711 darab részvénnyel rendelkezik a Társaságban, ami a szavazati jogok 15,85%-át képviseli. A felsoroltakon kívül nincs olyan részvényes, akinek több mint 5%-os szavazati joga lenne a Társaságban.

3. Munkavállalók
Az Ajánlattevő kötelezettséget vállalt arra, hogy a Társaság és a leányvállalat hatályos kollektív szerződése rendelkezéseinek a Társaság illetve a leányvállalatai munkavállalói hátrányára történő megváltoztatását 2005. október 25-ét követő három (3) évig nem kezdeményezi. Az Ajánlattevő kötelezettséget vállalt arra is, hogy a Társaság és a leányvállalatai teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóinak éves átlagos statisztikai összlétszáma 2008. december 31-ig nem csökken évente 10%-nál nagyobb mértékben.

4. A Swisscom csoport által jelölt vezető tisztségviselők
A Társaság 2005. szeptember 16-án megtartott rendkívüli közgyűlése megválasztotta a Társaság új igazgatósági tagjainak dr. Jürg Rötheli, dr. Giovanni Conti, Andreas Bolz és Mario Rossi Urakat, akik a Swisscom csoportban is töltenek be vezető tisztségeket.
5. Javaslat
Az Igazgatóság a rendelkezésére álló információk alapján a Társaság minden részvényesének ajánlja az Ajánlat elfogadását.

Az Igazgatóság ezt a támogató javaslatot egyhangú döntéssel fogadta el.

Az ajánlati ár 11%-kal magasabb az Ajánlatnak a Felügyelete részére történő benyújtását megelőző száznyolcvan nap, a Budapesti Értéktőzsdén folytatott forgalommal súlyozott tőzsdei átlagáránál. Az Ajánlattevő várhatóan ki fogja vezetni a részvényeket a tőzsdéről és ez jelentősen fogja csökkenteni a részvények likviditását.

Végül a Társaságnak is származhat előnye az Ajánlattevő szakmai ismereteinek a Társaság részére történő átadásából, például a műsorszórás digitalizációja terén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő