Connect with us

technokrata

6 év börtön a legnagyobb spammernek

Dotkom

6 év börtön a legnagyobb spammernek

Nagy-Britannia legtöbb kéretlen e-mailjének elküldéséért felel az a férfi, akit nemrég 6 évnyi szabadságvesztésre ítéltek tettéért a szigetországban.

A múlt héten hirdették ki az ítéletet Peter Francis-Macrae ügyében – a hat hetes eljárás során a törvénykezés előtt igazolást nyert, hogy a férfi ellen felhozott vádak (tisztességtelen kereskedelem, bűnözésből származó javak eltitkolása, tulajdonrongálással és megsemmisítéssel való fenyegetőzés, zsarolás stb.) számos pontjában érintett. A fenti bűnök miatt a helyi bíróság úgy döntött, hogy Francis-Macrae 6 évi börtönbüntetést érdemel tetteiért.

A férfi egyébként a domainregisztrációs témát választotta pénzhez jutási módszerként: több ezer internetezőt és több száz vállalatot tévesztett meg domainnevek beregisztrálására vonatkozó ígéretekkel. A cégeket például azzal csapta be, hogy elektronikus üzenetben arról tájékoztatta a szervezeteket: fizetniük kell az általuk használt domainnevek megújításáért, vagy elvesztik a nevekre vonatkozó igényeket. Ezzel a módszerrel több mint másfél millió fontot tudott kicsalni az érintettektől, olvasható a hatósági jelentésben.

Emellett rengeteg kéretlen levéllel bombázta a kiszemelt áldozatokat, áll a vállalatok panaszában. Ezekben többek között Molotov-koktélok bevetésével fenyegette meg a férfi a cégeket, ha nem fizetnek. A cérna akkor szakadt el végleg, amikor a Nominet UK nevű szervezetet is megpróbálta megfélemlíteni erőszakos cselekmények elkövetésének (például egy 200 ezres botnetnek a Nominetre való szabadításával) felemlegetésével – a Nominet UK felelős a .uk csúcsszintű domainek felügyeletéért. Francis-Macrae ráadásul megpróbált elbújni a hatóságok elől: amint tudomására jutott, hogy körözést adtak ki ellene, apja vidéki otthonában próbálta meghúzni magát (sikertelenül).Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fitnesz-kiegeszitők

Kütyük

Fitnesz-kiegészítők és az edzésmonitorozás

2019. november 19. kedd
ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda

Dotkom