Connect with us

Ajánlott az ovisok számítástechnikai oktatása

Dotkom

Ajánlott az ovisok számítástechnikai oktatása

Cibakházi óvodai tapasztalatok – az óvodapedagógusok 99 százaléka ajánlja a Brunszvik Programot valamennyi óvoda számára.

2005. november 17-én a Brunszvik Teréz Program gyakorlati eredményeit áttekintő, nyilvános óvodalátogatások legutóbbi állomásán Dr. Csepeli György, az IHM politikai államtitkára a cibakházi óvoda tapasztalatairól tájékozódott. A látogatáson az IHM államtitkára konzultált Sebestyén Lászlónéval, az óvoda vezető pedagógusával, és személyesen győződött meg a Jász-Nagykun Szolnok megyei kistelepülés óvodásainak életében, nevelésében bekövetkezett pozitív változásokról.

A program indulásakor az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) felmérte a programban résztvevő, számítástechnikai tapasztalatokkal még egyáltalán nem rendelkező óvodások ismereteit, készségeit és képességeit. A szakemberek véleménye szerint e gyermekek kvalitásai — többek között logikai, memória, kommunikációs és kooperációs téren — a Brunszvik Teréz Program speciális munkaállomásai és szoftverei rendszeres használatának köszönhetően kiemelkedő szintű fejlődést mutatnak.

Az IHM folyamatosan nyomon követi a programban résztvevő óvodák, s ily módon 15.800 gyermek mindennapjait. Egy 2005 októberében készíttetett felmérés szerint, hogy a munkaállomásokat használó óvodák véleménye továbbra is rendkívül pozitív úgy a szülők, mint a nevelők körében.

Sebestyén Lászlóné, a cibakházi óvoda vezető óvónője szerint a program a többségükben hátrányos helyzetű családokból jövő gyermekek esetében kiemelkedően sikeres. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az újfajta eszközök, szoftverek kezeléséhez szükséges szokatlanul finom és aprólékos műveleteknek köszönhetően a gyermekek a rajzolást, kézügyességet, perceptuális-motoros koordinációt igénylő feladatokban már rövid távon is komoly fejlődést mutatnak fel. Mára a cibakházi óvodások is biztonsággal kezelik az egeret, a játékos szoftvereknek köszönhetően pedig otthonosan mozognak a képernyőn feltáruló digitális világban. A munkaállomás egyszerre több gyermek számára biztosít hozzáférést a szoftverekhez, azaz a gyermekek nem csupán egy időben, együtt dolgoznak, hanem konstruktívan együtt is működnek, segítik egymást.

A következő sajtónyilvános óvodalátogatásra 2006 januárjában, Gilvánfalván kerül sor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom