Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyit számít a TV nézők életkora?

Dotkom

Mennyit számít a TV nézők életkora?

UPC Pán-európai televíziós felmérés 2005.

Hiteles médiumnak tekintik-e a televíziót az európaiak? Befolyásolja-e a televízió a politikai vagy vallási meggyőződésünket? Vajon eltérően ítélik-e meg a televíziót a különböző korosztályú nézők? Ezeket a kérdéseket vizsgálja a vezető európai szélessávú távközlési társaság, a UPC megrendelésére készülő idei pán-európai felmérés. A kutatás eredményeit decemberben hozzák nyilvánosságra.

A felmérés összesen több mint 6.000 tévénéző megkérdezésével zajlik abban a 14 európai országban, ahol a UPC televíziós szolgáltatásokat nyújt több mint tízmillió előfizető számára: Hollandiában, Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, Írországban, Norvégiában, Svédországban, Belgiumban, Romániában, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, a Szlovák Köztársaságban, Szlovéniában és Magyarországon. A kutatást a Research International vezeti.

Joe Zuravle, a UPC Magyarország Kft. vezérigazgatója elmondta: „Ennek a pán-európai televíziós felmérésnek a segítségével többet tudhatunk majd arról, hogy előfizetőinknek mik a tapasztalataik a televíziózásról és a tévé milyen szerepet játszik az életükben. A kutatás kiterjed arra is, hogy milyen nézői szokásbeli különbségek figyelhetők meg a fiatalok és az idősek között.” A UPC a felmérés tanulságait felhasználja majd szolgáltatásai kialakításában, figyelembe véve az egyes európai országok közötti kulturális különbözőségeket is.

Szavazás a legkedveltebb hírműsor-vezetőkről
A UPC ez évi pán-európai televíziós felmérése azt is megvizsgálja, hogy a tévés hírműsorokat mennyire tekintik hitelesnek a fiatal illetve az idősebb nézők. A válaszadók mind a 14 országban kiválaszthatják, hogy tíz lehetséges jelölt közül ki a kedvenc hírműsor-vezetőjük. A jelöltek között kereskedelmi és közszolgálati tévécsatornák műsorvezetői egyaránt szerepelnek. A UPC decemberben közzéteszi, hogy az egyes országokban melyik hírműsor-vezető kapta a legtöbb szavazatot.

A UPC immár második alkalommal végeztet pán-európai televíziós felmérést. A 2004-es kutatás a karácsonyi ünnepek alatti nézői szokásokat vizsgálta. A tavalyi felmérés szerint az európaiak kétharmada úgy véli, hogy az erőszakos jeleneteket tartalmazó műsorokat Karácsony táján száműzni kellene a televízióból. A családi mozifilmek bizonyultak ilyenkor a legkedveltebbeknek egész Európában, és a sportműsorok iránt mutatták a legkevesebb érdeklődést a nézők. A vallási vagy spirituális tévéadásokat az európaiak 81%-a érdektelennek találta a karácsonyi programkínálatban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés