Connect with us

Stabil alkalmazások a változó világban

Dotkom

Stabil alkalmazások a változó világban

Elismerést kapott az IQSYS a BEA-tól.

Kiemelkedő Premier Partner munkájáért rangos elismerést vehetett át a KFKI Csoporthoz tartozó IQSYS Informatikai Rt. a BEA Systems Inc.-től és egyúttal a BEA oktatóközpont megnyitásáról is megállapodott. A vezető szoftverinfrastruktúra-szállító cégek megoldásait tárgyaló egész napos magyarországi konferencián a szoftver alkalmazások fejlesztésének és üzemeltetésének legújabb technológiái mellett a konkrét hazai hasznosításokkal is megismerkedhettek az érdeklődők.

Minden számítógép-felhasználó álma, hogy megbízható, stabilan működő szoftverek álljanak a rendelkezésére. Különösen azoknál a vállalatoknál, intézményeknél van ez így, ahol a hiba-, illetve leállásmentes működés elengedhetetlen a szervezet tevékenységének fenntartásához. Kevesen gondolnak bele azonban abba, hogy ezeknek az úgynevezett „mission critical” rendszereknek a kifejlesztése milyen átgondolt, szisztematikus munkát igényel. Kipróbált, nemzetközileg elfogadott módszertanok ismerete és számítástechnikai segédeszközök nélkül nem is érdemes hozzákezdeni. A szoftverkészítési folyamatokat támogató követelménykezelő, tervező, vagy az előírt funkciók meglétét, az alkalmazás megbízhatóságot és terhelhetőséget tesztelő alkalmazások világa már-már külön „tudományágnak” tekinthető.

Az Autonomy, a BEA és a Mercury termékek jól ismertek és elismertek az alkalmazásfejlesztésben jártas szakemberek körében. Ezeket a megoldásokat a Gartner egytől egyig a vezető és leginnovatívabb szoftvereszközök kategóriájába sorolja. Nem véletlen, hogy az igazán összetett, például pénzügyi, államigazgatási vagy nagyvállalati alkalmazásokat ezekkel a megoldásokkal fejlesztik. Az IQSYS szervezésében tartott egész napos konferencia plenáris előadásai ezeknek a rendszereknek a megfelelő felhasználását mutatta be.

A délelőtti programban a résztvevők átfogó képet kaptak azokról a megrendelő és szállító számára egyaránt fontos közös területekről, amelyek alapvetően meghatározzák az alkalmazások használhatóságát és üzemeltethetőségét. Kiemelten foglalkoztak a következő generációs szoftverinfrastruktúra-modell, a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) jellemzőivel és a bevezetéssel járó előnyökkel.

A meghívott előadók a szervezeteiknél végrehajtott konkrét fejlesztésekről számoltak be. Az OTP a bank SOA megközelítésű alkalmazásintegrációs és alkalmazásfejlesztési megoldásáról, a MOL a vállalati intranet portálra alapozott tudáskezelési és információintegrálási projektről, a BKV előadója pedig az autóbuszok nyomkövető rendszerének fejlesztéséről adott áttekintést. Az esettanulmányok közös jellemzője volt, hogy a megoldás a BEA WebLogic platformján készültek.

A délutáni szekciókban további három izgalmas területet elemeztek az immár külföldi szakértőket is felvonultató előadások. A Mercury szekcióban a délelőtti plenáris program folytatásaként az IT működésének hatékonyságában fontos szerepet játszó üzleti technológiák optimalizálásának, továbbá – Anton Hofmeier előadásában – az IT kormányzásnak az eszközeit és módszereit ismertették. Az Autonomy szekcióban a teljes információ kb. 80 százalékát kitevő ún. strukturálatlan információ (szöveg, hang, kép, videó) hatékony kezelésének az eszközeivel és megoldásaival találkoztak a résztvevők. Az i2 szekcióban pedig a csalások felderítésének témáját és az i2 sok területen sztenderdnek számító megoldásait járták körbe, például a bűnelemzésben használt rendszer tapasztalatait ismertette.

A tárgyalt alkalmazásfejlesztő eszközök egyik szállítója, a BEA Systems Inc. a rendezvényen rangos elismerésben részesítette a konferencia szervezőjét, az IQSYS Rt-t, elismerve a cég kiemelkedő kereskedelmi és megoldásszállítói tevékenységét a régióban. Az oklevelet Marian Grala, a BEA ausztriai és kelet-európai részlegének ügyvezető igazgatója adta át Verseghi-Nagy Miklósnak az IQSYS ügyvezető igazgatójának. A két cég képviselői egyúttal a közös oktatóközpont megnyitásáról kötöttek megállapodást. A BEA szigorú követelményeket támasztó Premier Partner minősítésével csupán hat cég rendelkezik Közép-Kelet-Európában, s az IQSYS ezek közül az egyetlen magyar vállalat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő