Connect with us

technokrata

Intel: 50 millió dollár Közel-Kelet és Törökország számára

Dotkom

Intel: 50 millió dollár Közel-Kelet és Törökország számára

Az Intel 50 millió dolláros kockázati tőke alapot hozott létre a közel-keleti régió és Törökország számára. Az Intel Capital Közel-Kelet és Törökország Alap célja a helyi innovációk felpezsdítése és az IT szektor folyamatos növekedésének biztosítása.

Az Intel Corporation bejelentette, hogy egy 50 millió dolláros kockázati tőke alapot hozott létre, amely a technológiai vállalatok hardver, szoftver és szolgáltatás fejlesztését segíti a közel-keleti régióban és Törökországban. Craig Barrett, a vállalat elnökének a régióban töltött egy hetes látogatása során tett bejelentése egyike az Intel széleskörű régiós tevékenységeiről szóló eseményeinek. Az Intel Capital az Intel kockázati tőke beruházási programja, amely hardver, szoftver és szolgáltató cégekbe invesztál, többek között számítástechnikával, hálózatépítéssel és vezeték nélküli kommunikációval foglalkozó vállalatokba. 1991 óta az Intel Capital 4 milliárd dollár értékű beruházást vitt véghez a világ több mint harminc országában, megközelítőleg 1000 vállalatot érintően.

„Az Intel Capital Közel-Kelet és Törökország számára létrehozott 50 millió dolláros kockázati tőke alapja ösztönzi a technológiai innovációt és biztosítja az IT szektor folyamatos fejlődését ebben a feltörekvő térségben” – mondta Arvind Sodhani, az Intel Capital elnöke. „Célunk, hogy vállalati beruházásaink felgyorsítsák a technológia elsajátítását és előmozdítsák a páratlan és innovatív technológiák fejlesztését, és lehetőség nyíljon a megfelelő mértékű terjesztésre.”

„Az Intel Capital már egy ideje jelen van a régióban és bebizonyosodott, hogy számottevő kereslet van a szélessávú és mobil szolgáltatások, vállalati megoldások, digitális egészségügy és más területeket érintő újabb és újabb technológiákra” – mondta Sodhani. „A kereslet növekedése és a vállalkozói tevékenység jelentős fellendülésének együttese is jelzi, hogy megfelelő az alkalom a beruházásokra egy olyan régióban, ahol a világ leggyorsabban fejlődő gazdaságai találhatóak” – folytatta.

Az alap olyan vállalatokba fog invesztálni, amelyek jól kiegészítik az Intel technológia és platform kezdeményezéseit, tovább erősítik az IT szektort a régióban, valamint tovább bővítik az Internet lefedettséget a térségben. Ezzel az alappal az Intel Capital a hardver, a szolgáltatások (többek között a szélessávú és mobil vezeték nélküli megoldások, mint például a WiMAX technológia), helyi tartalomfejlesztők és szolgáltatók, a digitális egészségügy megoldásai, más számítástechnikai szolgáltatások és szoftver megoldások fejlődését kívánja segíteni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák