Connect with us

technokrata

Cisco Medical-Grade Network

Dotkom

Cisco Medical-Grade Network

Korszerű hálózati megoldások kórházak és klinikák számára: hatékonyabb kommunikáció és szervezés, színvonalasabb ellátás.

A Cisco Systems kibővítette a Cisco Medical-Grade Network elnevezésű hálózati megoldáscsomagját, amely révén az orvosok könnyen és gyorsan elérhetik a munkájukhoz szükséges adatokat és eszközöket, illetve kapcsolatba léphetnek kollégáikkal. Az új Cisco Clinical Connection Suite termékcsalád négy integrált megoldást kínál: a Nurse Call nővérhívót, a Patient Monitoring betegfigyelőt, a Location-Based Services helykövetési szolgáltatásokat és a Collaborative Care együttműködéses betegápolást. Ezek a megoldások gyorsabb és intelligensebb egészségügyi ellátást tesznek lehetővé. Mindez segít a kórházaknak a munkaerő hatékonyabb kihasználásában, a beruházási és a működési költségeket csökkentő átfogó rendszerek bevezetésében, valamint a betegellátás és a szolgáltatások színvonalának jelentős javításában.

„A kórházi munkafolyamatok hatékonyabbá tételére nagy szükség van, mivel erre a jelenlegi informatikai rendszerek nem kínálnak kielégítő megoldást” – mondta Pierre-Paul Allard, a Cisco alelnöke. „A Cisco Medical-Grade Network hálózatra épülő Clinical Connection Suite megoldást már világszerte sikerrel alkalmazzák a kórházi kommunikációs folyamatok egyszerűsítésében és felgyorsításában, például a Boston Medical Centernél és a norvégiai Szent Olav kórházban. A Cisco új megoldásának köszönhetően eredményesebbé vált a betegek diagnosztizálása, megfigyelése és kezelése, az egészségügyi intézmények pedig minőségi javulást értek el a betegellátásban, ráadásul költségeik is jelentősen csökkentek.”

A Cisco Clinical Connection Suite termékcsalád az egységes hang-, videó- és adatforgalmat biztosító Cisco Medical-Grade Network lehetőségeit kihasználva valós idejű kommunikációt, folyamatos megfigyelést és csoportmunka-funkciókat kínál, illetve naprakészen követi, hogy hol találhatók éppen az egyes orvosi berendezések és egyéb erőforrások. Mindez a vezető alkalmazásfejlesztő és orvosi műszergyártó partnerek termékeivel integrált megoldásként kerül a felhasználókhoz.

Nővérhívás
E funkció valós idejű riasztást nyújt a betegszobákból és ellátási helyszínekről, biztosítva a közvetlen kommunikációt az orvosok és betegeik, illetve mobil kollégáik között. Többé már nem a kórház hangosbemondó rendszerén vagy személyhívókon keresztül kell kapcsolatba lépni a kórházi orvosokkal, hanem vezetékes vagy vezeték nélküli IP-telefonokon keresztül is elérhetővé válnak az olyan nővérhívó rendszerek, mint a Rauland-Borg vagy az Emergin Technologies köztesszoftvere.

Betegfigyelés
A kulcsfontosságú betegadatok szöveges és hangüzenet formájában bármely vezetékes vagy vezeték nélküli IP-telefonkészülékre elküldhetők, így az ápolók mobil, valós idejű riasztást és állapotjelentést kapnak betegeikről. Az egészségügy realitásai megkövetelik a vezeték nélküli megoldásokat, hiszen a gondozószemélyzetet nem lehet hosszabb ideig a nővérszobához vagy a kórház adott helyiségeihez kötni. A vezető gyártók betegfigyelő berendezéseit összekötő megoldással lehetővé válik, hogy az orvosok hamarabb reagálni tudjanak a páciensek segélyhívásaira

Helykövetési szolgáltatások
E szolgáltatásokkal a kórházak pontosan követhetik, hogy hol találhatók az egyes orvosi berendezések és más fontos eszközök. Manapság a nővérek és az orvosok sokszor értékes időt töltenek azzal, hogy a létfontosságú műszereket és berendezéseket keresgélik. Az eszközök gyorsabb nyomkövetésével a betegeknek most már nem kell feleslegesen várniuk a berendezésekre vagy orvosi segédeszközökre. Emellett az egészségügyi intézmények csökkenthetik az eszközveszteséget és az eszközpótlás költségét is. A helykövetési szolgáltatások a Cisco Medical-Grade Network hálózaton működő IEEE 802.11 szabványú (Wi-Fi) és rádiófrekvenciás azonosítórendszerekkel (RFID) működő nyomkövetési technológiára, valamint a Cisco Wireless Location Appliance nevű alkalmazásra, a PanGo Networks eszközkövető alkalmazásaira, illetve a PanGo Networkstől és az AeroScouttól származó aktív RFID-címkék használatára épülnek.

„A kórházakban gyakran okoznak gondot az elkallódott kerekes székek. Ez természetesen eddig sok pénzbe került, mivel dolgozókat kellett elvonnunk rendes napi tevékenységüktől, és egyes esetekben pótolnunk kellett az elveszett tolókocsikat. Emellett a betegfelvételi rendszerünk is gyakran lelassult, ami tovább növelte a betegek elégedetlenségét” – mondta Nancy Radcliff főnővér, a Bronson Methodist Hospital ügyfélszolgálati, betegkapcsolati és lelkigondozási igazgatója.

Együttműködéses betegápolás
E megoldás a valós idejű audio- és videokonferencia lehetőségeit kihasználva lehetővé teszi, hogy az ápolószemélyzet és az orvosok felgyorsítsák a diagnózis megállapítását és a kezelési folyamatot. A Cisco Meeting Place IP alapú konferencia rendszernek és a Tandberg vizuális kommunikációs technológiájának köszönhetően az együttműködéses betegápolási megoldás keretében a kórházak és a klinikák olyan új szolgáltatásokkal bővíthetik kínálatukat, mint például a távdiagnózis, távkonzílium, vagy a valós idejű, videokommunikáción alapuló tolmácsolás az angolul nem beszélő betegek számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp