Connect with us

A Massachusetts Institute of Technology és a Nokia közös laboratóriumot alapított

Dotkom

A Massachusetts Institute of Technology és a Nokia közös laboratóriumot alapított

A Nokia Research Center Cambridge kutatóközpontban az MIT és a Nokia szakemberei szorosan együttműködve dolgoznak majd, a mobil számítógépekkel kapcsolatos új elképzeléseken.

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL, Informatikatudományi és Mesterséges Intelligencia Laboratóriuma) és a Nokia Research Center a mobil számítógépes és kommunikációs csúcstechnológiák kifejlesztését célzó kutatási együttműködéséről számolt be.

A CSAIL és a Nokia új kutatóbázist hoz létre az MIT campus közelében. A Nokia Research Center Cambridge kutatóközpontban az MIT és a Nokia szakemberei szorosan együttműködve dolgoznak majd, a mobil számítógépekkel kapcsolatos új elképzeléseken.

“Az informatikai és kommunikációs technológiák magánéletünk és munkánk minden területén kulcsszerephez jutnak” – mondta az MIT elnöke, Susan Hockfield. “Az MIT és a Nokia ezen területeken végzett hosszú távú kutatásai többek között a kézi készülékek új típusú felhasználására is kiterjednek. Az eredmények világszerte új kommunikációs lehetőségeket és szolgáltatásokat nyitnak meg az emberek előtt.”

“A Nokiánál újszerű az egyetemekkel való ilyen jellegű együttműködés” – mondta Dr. Bob Iannucci, a Nokia Research Center igazgatója. “Az MIT és a Nokia mobil informatika és kommunikáció terén megszerzett együttes szakértelme azonban olyan eszközt ad a kezünkbe, amelynek segítségével hamarosan nagyszabású új elképzelésekkel és innovatív ötletekkel jelenhetünk meg a piacon.”

A Nokia Research Center Cambridge tevékenységének alapja egy olyan jövő-elképzelés, mely szerint a kisméretű kézi készülékek, például mobiltelefonok, az információ, a szolgáltatások, a perifériák, az érzékelők, és más berendezések “ökoszisztémájának” részévé válnak. A kutatások a más képességek mellett beszédet felismerő, új felhasználói felületeket vizsgálnak meg, áttekintik az új mobil számítógépes platformokat, többek között az alacsonyabb energiaigényű hardver platformokat és a vezeték nélküli kommunikációt, valamint új szoftverarchitektúrákat dolgoznak ki. A kutatók az információkezelés újfajta módszereivel is foglalkoznak: a szemantikus webtechnológiák – azaz a részben a CSAIL és a Nokia kutatóközpontjában kifejlesztett jelenlegi világháló kiterjesztései – révén a készülékek egyszerűbben és automatikusan felismerik az egymáshoz kapcsolódó fogalmakat, adatokat és szolgáltatásokat.

A közös projektekben a közös ügyvezető bizottság irányításával körülbelül húsz MIT és ugyanennyi Nokia kutató vesz részt. A Nokia Research Centerben dolgozó Dr. James Hicks-et nevezték ki a Nokia Research Center Cambridge igazgatójává. A programigazgató Prof. Arvind Johnson, az informatikai és mérnöki tudományok professzora lesz.

“Teljesen újfajta együttműködésről van szó mind az MIT, mind a Nokia számára” – mondta Prof. Rodney Brooks, a CSAIL igazgatója. “A legtöbb, egyetem és iparág közötti együttműködésben a kutatók gyakran a világ két ellentétes felén a saját ritmusukban dolgoznak. Ezzel szemben a Nokiával létrehozott közös laboratóriumban egymással fizikai közelségben dolgozó tudósok dinamikus csoportja tevékenykedik majd egy nyitott, kreatív, és dinamikus környezetben.”

Az új együttműködés azon a szoros kapcsolaton alapul, amely az MIT és a Nokia korábbi közös munkái során alakult ki. A Nokia legutóbb alapító tagként jelent meg az MIT Oxygen Alliance szervezetében. A 150 CSAIL kutató részvételével elindított kutatási projekt az emberek igényeire próbál választ adni, egy merőben új számítógépfajta kialakításával.

A Nokia Research Center Cambridge a Massachusetts államban található Cambridge-ben, a Kendall tér közelében, a CSAIL központjának közelében található majd. A kutatóközpont 2006. január elsején nyitja meg kapuit. Az első öt projekt tervei már elkészültek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő