Connect with us

technokrata

Sulinet után itt a SuliPárduc!

Dotkom

Sulinet után itt a SuliPárduc!

Ebben a tenderben nincsenek szigorú szabályok.

Egyedülálló kezdeményezés látott napvilágot a blackPanther OS Team jóvoltából a hazai informatika piacán. A kormány által támogatott Sulinet Expressz program mintájára országos hálózaton keresztül történő értékesítéssel elindították új projektjüket “SuliPárduc” fantázianéven.

Ebben a tenderben nem támasztottak szigorú szabályokat a kedvezményt igénybe vevőkkel szemben, vagyis nem kötik adóbevalláshoz, foglalkozáshoz, korhoz, stb. Egyetlen kritériumnak kell csupán megfelelni, aki a SuliPárduc keretein belül vásárol desktop, vagy notebook gépet, annak online regisztrálnia kell a terméket, illetve egy év múlva is az eredetileg feltelepített rendszert, vagyis a blackPanther OS-t kell használja. Ez az egyetlen (és valljuk meg, nagyon könnyen teljesíthető) feltétele annak, hogy a vásárláskor megkötött szerződés értelmében egy év eltelte után, a visszatérítendő kedvezmény összegét a vásárló kézhez kapja.

Az operációs rendszer egy kizárólag magyar fejlesztésű rendszer, melynek első kiadása körülbelül 3 éve látott napvilágot. A blackPanther OS napjainkra elérte a 40.000 regisztrált letöltést, és ennek a ténynek köszönhetően a blackPanther OS Team a rendszer népszerűségét alapul véve megkezdte a saját nevükkel fémjelzett desktop és notebook gépek gyártását. Aki egy blackPanther OS rendszerrel telepített gépet vásárol, olyan komplett, működő rendszert kap, amely kiválóan alkalmas nemcsak otthoni, de irodai, vagy vállalati környezetben történő azonnali felhasználásra. A rendszer ebben a formájában külön licenc díj megfizetése nélkül kerül a vásárló tulajdonába, ami a projektnek köszönhetően legális és jogtiszta.

Jelenleg a kínálatban két desktop, és két fajta notebook gép közül választhat az, aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel. Ez a kínálat azonban hamarosan jelentősen kibővül.

A rendszer maga egyedül tartalmazza azokat az alapszoftvereket, melyek egy desktop PC használatához elengedhetetlenek; például: komplett office-csomag, média lejátszó, kép nézegető, és szerkesztő szoftver, Internet-böngészők, levelező program. Végül, de nem utolsó sorban a rendszer legnagyobb előnye, hogy abszolút ellenálló minden fajta win32 vírussal szemben. Tehát amennyiben van egy blackPanther OS-sel telepített gépünk, szabadon szörfözhetünk a világhálón, fittyet hányva annak a veszélynek, aminek egyéb esetben egy gép ki van téve. Emellett nem okoz gondot semmilyen vírussal fertőzött levélmelléklet véletlen megnyitása, vagy bármilyen adathordozóról a gépünkre került fertőzött állomány sem, mivel ez alatt a rendszer alatt a vírusok teljesen inaktívak.

Amennyiben tehát valaki megvásárolja a SuliPárducon belül a számítógépet, nem csak visszatérítésre lesz jogosult, de kap egy olyan biztonságos, jogtiszta rendszert, amihez nem lesz szüksége egyéb szoftver megvásárlására a mindennapos használathoz.

A SuliPárduc keretein belül kapható PC-k hardverei blackPanther Certifikációval ellátott eszközök, melyek maximálisan megfelel korunk informatikai igényeinek, és a blackPanther OS által szabott tanúsítvány feltételeinek. Tehát a mai igényeket maradéktalanul kielégítő rendszer kerül a vásárló tulajdonába és akár már az idei karácsony egyik kedvelt ajándéka is lehet. Aki szeretne élni a lehetőséggel, megteheti az országos partnerhálózatban szereplő informatikai cégeken keresztül, vagy online megrendelés formájában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák