Connect with us

Túljelentkezés és óriási lelkesedés a III. Unoka–Nagyszülő Informatikai Versenyen

Dotkom

Túljelentkezés és óriási lelkesedés a III. Unoka–Nagyszülő Informatikai Versenyen

Unoka–Nagyszülő Informatikai Verseny harmadszor!

Túljelentkezés és óriási lelkesedés övezte a III. Unoka–Nagyszülő Informatikai Versenyt, amelyet az Inforum (Informatikai Érdekegyeztető Fórum) és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium rendezett november 13-án, vasárnap. A rendezvényt, amelynek célja az informatika fontosságának népszerűsítésén túl a generációk egymáshoz történő közeledésének elősegítése, dr. Csepeli György, az IHM politikai államtitkára nyitotta meg.

Az idei versenyen induló 120 páros (nagyszülő és unoka) közül a legidősebb 84 éves, a legfiatalabb 4 és fél éves volt. A legtávolabbról a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, 2968 lakosú Levelekről érkezett egy nagypapa. A nagyszülők között csekély női fölény mutatkozott (58,97% illetve 41,03%). Míg a korábbi versenyeken jelentékeny budapesti túlsúly volt érezhető, egy év alatt e trend megfordult és kiegyensúlyozódni látszik a főváros és vidék aktív időseinek aránya (50% illetve 42%). Az első helyezett nagyszülő–unoka páros Alak Mária és Vass Bálint lett. Pozitív fordulat, hogy idén az indulók nagy része az Interneten értesült először a verseny híréről.

A 2005. évi verseny feladatsora 70 feladatot tartalmazott, amelyet a versenyzőknek 90 perc alatt kellett megoldaniuk. A feladatsor több műveltségi témakörre volt bontható, az informatikai műveltséget mérő feladatok voltak a legmeghatározóbbak, de matematikai, irodalmi, helytörténeti, képzőművészeti műveltség mérésére alkalmas feladatok is szerepeltek a kérdések között. A verseny feladatsorának összeállítói elsődleges szempontként vették figyelembe, hogy mindkét korosztály találjon a versenyfeladatok között az életkorának és az érdeklődési területének megfelelő példákat, amelyek megoldásával sikerélményt szerezhet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom