Connect with us

technokrata

Az e-kereskedelem új kihívásai

Dotkom

Az e-kereskedelem új kihívásai

Öt évvel a dot-com lufi kidurranása után, az elmúlt években egyre nagyobb az érdeklődés az internetes kereskedelem új megoldásai iránt.

Az elmúlt évek stabilan növekvő internetes eladásai arra bíztatják a vállalkozásokat, hogy fejlesszék e-commerce szolgáltatásaikat, növelve ezzel vásárlóik számát és lojalitását.

Az új idők azonban új kihívásokat vetnek a kereskedők elé. Olyan szolgáltatásokat kell alkalmazniuk, melyek felveszik a versenyt a valós áruházakkal. A legalapvetőbb ezek közül a megfelelő tartalom összegzés, amely kellő információt nyújt a termékről. Az online áruház előnyei közé tartozik, hogy amíg sok üzletben az egyféle termékek különböző változatai (szín, tulajdonság) nem tekinthetők meg, addig a neten mindez megtehető, sőt: sokszor előfordul, hogy a fogyasztó az üzletbe belépve már nem emlékszik nyomtatója típusára, így nem, vagy csak nehezen tud hozzá például patront vásárolni. Ebben is segíthet az a szolgáltatás, amely megjegyezi felhasználója előző vásárlásait.

Félelmek a csalásoktól
Consumer Reports Webwatch felmérése szerint az internetezők 25 százaléka tartózkodik az online vásárlástól. A felhasználók nagy része nem hajlandó személyes és pénzügyi adatait az interneten keresztül megadni, különösen igaz ez az 55 évnél idősebb nők körében (72%). Ezt orvosolandó az amerikai bankok olyan két lépcsős authentikációs rendszert fognak bevezetni, amely nem csupán egyetlen jelszóból áll majd, hanem kiegészül a felhasználó gépére telepített alkalmazással.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák