Connect with us

technokrata

34 százalékkal emelkedett az Antenna Hungária adózás előtti eredménye

Dotkom

34 százalékkal emelkedett az Antenna Hungária adózás előtti eredménye

2005. III. negyedéves gyorsjelentés.

Az Antenna Hungária Rt. közzétette 2005. harmadik negyedéves, nemzetközi számviteli elvek szerinti (IFRS) konszolidált gyorsjelentését.

Az AH-csoport (konszolidált) értékesítési nettó árbevétele 2005. első kilenc hónapja során megközelítette a 20 milliárd forintot, mely összeg közel azonos a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva. A konszolidált árbevétel 67 százaléka származott műsorterjesztési szolgáltatásokból, 22 százaléka távközlésből, 11 százaléka pedig egyéb tevékenységekből (szerviz, infrastruktúra-hasznosítás, távoktatás, stb.), a távközlési szegmens bevételei 2005. során 7 százalékkal emelkedtek. A csoport üzleti eredményének több mint 600 millió forintos emelkedéséhez ingatlanértékesítésből származó egyszeri tételek is hozzájárultak.

A pénzügyi műveletek eredménye több mint duplájára emelkedett, ennek egyik fő oka, hogy a tavalyi évben a HUNSAT Rt. EUTELSAT S.A.-ban meglévő részesedésének értékesítése másfél milliárd forint nyereséggel járt, melyhez hasonló befektetések értékesítéséből származó egyszeri nyereség idén már nem jelentkezett. Másrészt viszont a cégcsoport kamatfizetési kötelezettsége 2005-ben nagyobb mértékben mérséklődött, mint az előző évi részesedés-értékesítésből származó eredmény.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp