Connect with us

technokrata

Sun: új tesztelőközpont sajátos igényekhez igazítva

Dotkom

Sun: új tesztelőközpont sajátos igényekhez igazítva

A Sun Microsystems megnyitotta a világ legnagyobb tesztelő központját a nagyteljesítményű x64-es rendszerek sebességpróbáihoz. Az új Sun Solution Center és annak szakértői segítenek a kiterjedt számítási feladatokat ellátó HPC-fürtök gyors és zökkenőmentes telepítésében.

A Sun Microsystems bejelentette, hogy megnyitotta Sun Solution Center nevű nagyteljesítményű számítástechnikai (HPC) központját, amely az x64-es (x86-os, 64 bites) rendszerek legnagyobb tesztelő és sebességpróbát végző intézete a világon. Ebben az új szuper-számítóközpontban a nagyteljesítményű x64-es rendszerek mellett algoritmus-szakértők és a magas szintű HPC-megoldások kifejlesztésére szakosodott szakemberek, kutatók és tudósok állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az intézet, valamint a HPC-szakértők segítséget nyújtanak az ügyfeleknek a kiterjedt számítási feladatokat ellátó fürtök és adatközpontok zökkenőmentes felépítésében, valamint olyan, jól méretezhető, számítóhálós alkalmazások kikísérletezésében, sebességük összehasonlításában, tesztelésében és optimalizálásában, amelyek az energiaellátás, a gyártóipar, a biotechnológia, az oktatás és a tudományos kutatás igényeihez igazodnak.

A tesztelő központ felépítése olyan egyedülálló moduláris megközelítésű, amely nagy segítséget nyújthat az ügyfeleknek saját, nagyméretű HPC futtatási környezetük kialakításában.

A központban több mint 600 nagyteljesítményű, többmagos AMD Opteron processzorral felszerelt x64-es Sun Fire szerver működik. Az ügyfelek ebben az egyedülálló környezetben tesztelhetik az alkalmazásaikat a Solaris 10, valamint a Linux és a Windows operációs rendszereken.

Egy Intel Xeon vagy Itanium processzorokra épülő szervereket használó, azonos jellegű központ éves áram- és hűtésköltségei Xeon processzoros gépek esetében akár 15 százalékkal is magasabbak lehetnének, míg az Itanium alapú szervereknél ez a többletköltség akár 64 százalékot is elérhet.

A Sun Solution Center for HPC rugalmas választási lehetőséget és világrekordot jelentő teljesítményt nyújt a Sun ügyfeleinek
A Sun Solution Center for HPC felmérhetetlenül nagy x64-es számítási kapacitásával egyedülálló ár-teljesítmény arányt és energiafelhasználási hatékonyságot valósít meg, és ezzel megszilárdítja a Sun cég HPC piacon elfoglalt pozícióját. A Sun Solution Center for HPC tehát prototípus-ellenőrzési (Proof-of-Concept – POC) intézetként is működik, ahol az ügyfelek és a partnerek sajátos igényeikhez szabott alkalmazásaik tesztelésével és finombeállítások végzésével szimulálhatják környezeteiket az optimális teljesítmény elérése érdekében. Az ügyfelek olyan számítóhálózatos infrastruktúrával és technológiákkal tesztelhetik a HPC környezeteket, és működhetnek együtt a HPC-megoldások kidolgozásában, mint a díjnyertes Sun N1 Grid Engine és a Sun N1 System Manager rendszerfelügyeleti szoftver.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp