Connect with us

Microsoft hoax – a vállalat reagált

Dotkom

Microsoft hoax – a vállalat reagált

Az alábbiakban olvasható a Microsoft hivatalos állásfoglalása az Internet magyar részén hetek óta (újra) keringő, hazugságot terjesztő e-mailről.

Az e-mailben terjedő levél szerint a Microsoft és személyesen Bill Gates jelentős összeget fizet mindenkinek, aki továbbítja az adott levelet. Az állítások szerint a levél célja az Internet Explorer biztonságának tesztelése, és vállalatunk vezetője a továbbítás esetén 245 eurót fizet minden egyes címzett személynek való továbbküldés után.

A levél tartalma természetesen valótlan, az összes ilyen jellegű spamhez hasonlóan, mely a levelek továbbküldésének darabszámára épít, hiszen ennek a mérésére jelenleg nincs alkalmas megoldás az informatikában. Nemzetközi szinten is számos hasonló kampánnyal találkozhattunk az elmúlt időszakban.

Sajnos teljesen általános jelenségnek mondható, hogy népszerű vállalat vagy közszereplő nevével élnek vissza illetéktelenül. A módszer, amellett, hogy etikátlan és jogsértő, hatalmas mennyiségű, általában kéretlen levélforgalmat, azaz spamet generál. Az Internet használatával való visszaélés ellen, legyen az spam, vagy vírusok terjesztése, a Microsoft minden lehetséges fórumon és eszközzel küzd, hiszen ez a felhasználók érdekeit sérti és az Internet biztonságát, megbízhatóságát veszélyezteti.

A felhasználók többsége mára már tisztában van azzal, hogy egy komoly piaci szereplő nem folyamodik hasonló módszerekhez, tehát a kampány egyszerű hoax, ezért ezen rövid állásfoglaláson túl további lépéseket nincs szándékunkban tenni a szóban forgó e-mail ellen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek

Dotkom