Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft hoax – a vállalat reagált

Dotkom

Microsoft hoax – a vállalat reagált

Az alábbiakban olvasható a Microsoft hivatalos állásfoglalása az Internet magyar részén hetek óta (újra) keringő, hazugságot terjesztő e-mailről.

Az e-mailben terjedő levél szerint a Microsoft és személyesen Bill Gates jelentős összeget fizet mindenkinek, aki továbbítja az adott levelet. Az állítások szerint a levél célja az Internet Explorer biztonságának tesztelése, és vállalatunk vezetője a továbbítás esetén 245 eurót fizet minden egyes címzett személynek való továbbküldés után.

A levél tartalma természetesen valótlan, az összes ilyen jellegű spamhez hasonlóan, mely a levelek továbbküldésének darabszámára épít, hiszen ennek a mérésére jelenleg nincs alkalmas megoldás az informatikában. Nemzetközi szinten is számos hasonló kampánnyal találkozhattunk az elmúlt időszakban.

Sajnos teljesen általános jelenségnek mondható, hogy népszerű vállalat vagy közszereplő nevével élnek vissza illetéktelenül. A módszer, amellett, hogy etikátlan és jogsértő, hatalmas mennyiségű, általában kéretlen levélforgalmat, azaz spamet generál. Az Internet használatával való visszaélés ellen, legyen az spam, vagy vírusok terjesztése, a Microsoft minden lehetséges fórumon és eszközzel küzd, hiszen ez a felhasználók érdekeit sérti és az Internet biztonságát, megbízhatóságát veszélyezteti.

A felhasználók többsége mára már tisztában van azzal, hogy egy komoly piaci szereplő nem folyamodik hasonló módszerekhez, tehát a kampány egyszerű hoax, ezért ezen rövid állásfoglaláson túl további lépéseket nincs szándékunkban tenni a szóban forgó e-mail ellen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés