Connect with us

technokrata

A Dell első 14,1 colos noteszgépe

Dotkom

A Dell első 14,1 colos noteszgépe

Az Inspiron 630m a forgalmazó első szélesképernyős kialakítású hordozható számítógépe ebben az LCD-méret kategóriában.

A közel 2,5 kilogrammos tömegű készülék a szélesképernyős kialakítású noteszgépek táborát gyarapítja: ám ahelyett, hogy a mára kvázi standarddá vált 15 colos kategóriában indulna, a Dell az eggyel kisebb méretet célozta meg. Az LCD maximális felbontása egyébként a WXGA kategóriába esik; a kijelzőt pedig az Intel Graphics Media Accelerator integrált grafikus vezérlő 900-as típusa látja el adatokkal.

Maga az Inspiron 630m Centrino alapokon nyugszik, azaz Pentium M processzort (760 / 2 GHz-es órajel) tartalmaz és 802.11b vagy 802.11b/g szabványokat támogató vezetékmentes modullal is ellátták. Memóriájának maximális kapacitása 2 GB, de az alapmodellek értelemszerűen ennél kevesebbel vásárolhatók meg. 5400 RPM-es winchestere maximum 100 GB-nyi adat tárolására képes, optikai meghajtójának tudását a felhasználó döntheti el vásárláskor.

Természetesen helyet kapott rajta a 10/100 Mbps-os adatátviteli sebességre képes LAN-csatoló és az integrált, 56 Kbps-os modem is, illetve ellátták egy multifunkciós memóriakártya-olvasóval is. A közel 1900 dolláros indulóár ugyan nem alacsony, de cserébe olyan kényelmi szolgáltatásokat is kap tulajdonosa, mint például a MediaDirect technológia: ez gyors hozzáférést tesz lehetővé a digitális képekhez, zenékhez és videókhoz – anélkül, hogy ahhoz el kellene indítani az operációs rendszert.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp