Connect with us

technokrata

24 szállító dolgozik Intel-alapú kereskedelmi wimax-hálózatok kiépítésén világszerte

Dotkom

24 szállító dolgozik Intel-alapú kereskedelmi wimax-hálózatok kiépítésén világszerte

A WiMAX tesztek világszintű sikerére építve a szállítók teljes, kereskedelmi célú hálózatokat építenek ki nagyvárosokban, valamint elővárosi és vidéki körzetekben.

Jelenleg tizenhárom szállító dolgozik az Intel WiMAX technológiáján alapuló hálózatok telepítésén, amelyek nagy sebességű, szélessávú Internet-hozzáférést biztosítanak vállalkozások és helyi lakosok számára Németországtól Guatemaláig. Az év végéig 11 további szállító tervezi, hogy Intel-alapú WiMax hálózatokat épít ki.

A WiMAX tesztek világszintű sikerére építve a szállítók teljes, kereskedelmi célú hálózatokat építenek ki nagyvárosokban, valamint elővárosi és vidéki körzetekben annak érdekében, hogy olyan területekre is eljussanak a szélessávú vezeték nélküli hálózatok, amelyeket korábban a szállítók számára lehetetlen, vagy túlságosan költséges volt elérni.

Az Intellel együttműködve, valamint Intel Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfészre építve a következő szállítók telepítettek már kereskedelmi hálózatokat: Altitude Telecom (Franciaország), AXTEL (Mexikó), BEC Telecom, S.A. (Dominikai Köztársaság), Dedicado (Uruguay), Globe/Innove (Fülöp- szigetek), Iberbanda (Spanyolország), Irish Broadband (Írország), SferaNET (Lengyelország), Mikkelin Puhelin Oyj és Savonlinnan Puhelin Oy (Finnország), Telgua (Guatemala), Ukrainian High Technologies (Ukrajna), and WiMAX Telecom (Ausztria és Szlovákia).

További hét szállító jelenleg végzi WiMAX hálózatok telepítését, amelyek várhatóan az év végére készülnek el: Americatel Peru S.A. (Peru), Call Plus (Új Zéland), Chunghwa Telecom Co. Ltd. (Tajvan), DBD Deutsched Breitband Dienste GmbH (Németország), Digicel (Caribbean), Entel (Chile), Ertach (Argentína), Integrated Telecom Company (Szaúd- Arábia), Next Mobile (Fülöp- szigetek), és Taiwan Fixed Networks (Tajvan) és VeloCom (Argentína).

Az Airspan, az Alcatel, az Alvarion és a Redline Communications Intel-alapú, új WiMAX hálózatai szélessávú szolgáltatásokat nyújtanak felhasználóknak, üzleti szervezeteknek, iskoláknak és közintézményeknek

Ezek a telepítések a WiMAX egyre szélesebb körben való elérhetőségére irányuló igények eredményeképpen valósulnak meg, beleértve ebbe a tajvani kormány által a mobil kezdeményezésekbe, közöttük a WiMAX-ba, valamint az Intel ázsiai szélessávú kampányába tervezett 1,12 milliárd dollár értékű beruházást is. E kezdeményezésen belül az Intel kormányokkal, telekommunikációs felügyeleti szervekkel, oktatási, egészségügyi, mezőgazdasági, közszektorban tevékenykedő ügynökségekkel, valamint szállítókkal dolgozik azért, hogy elősegítsék a WiMAX terjedését Délkelet- Ázsiában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle