Connect with us

technokrata

15 óra egyfolytában – rekordkapacitású akkumulátor notebookoknak

Dotkom

15 óra egyfolytában – rekordkapacitású akkumulátor notebookoknak

Ha végigdolgoztuk munkaidőnket noteszgépünkkel, az még a szabadidős tevékenységeink során is végig üzemképes marad – a Samsung új fejlesztése üzemidő terén maga mögé utasítja a versenytársakat.

Dél-koreai források szerint a Samsung nemrég ismertetett üzemanyagcellája 200 wattórás teljesítménnyel rendelkezik, egy literre kivetítve. Összehasonlításképp: a rivális Toshiba és NEC hasonló megoldásai 100-130 Wh-t tudnak produkálni. Az akkumulátorban található cellákat körülbelül 200 köbcentiméternyi folyékony metanol látja el üzemanyaggal – ezzel az energiaforrás mintegy 15 órán keresztül képes folyamatosan üzemeltetni a hozzá csatlakoztatott elektronikus eszközt.

A Samsung SDI helyi kutatóközpontja szerint az új technológiája hidrogént von ki a folyékony metanolból; s ennek (valamint a többi, meg nem nevezett fejlesztésnek) az újszerű kivitelezése lehetővé teszi, hogy az új akkumulátor maximálisan 50 watt leadására legyen képes. Ezzel szemben a korábbi átlag 20 watt volt, hangzott el az ismertetőn. A további konkrétumokra azonban várni kell, ahogy az eszköz megjelenésére is: a jelenleg még csak prototípus formájában létező energiaforrás piaci debütálása egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp